Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
09
AUG
2016

Întâlnire de lucru privind dezvoltarea urbană durabilă în Sud Muntenia, prin POR 2014 – 2020

Marţi, 9 august, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale – municipii reşedinţă de judeţ din regiunea Sud Muntenia, pentru a analiza condiţiile generale prevăzute în documentul cadru de implementare a dezvoltării urbane durabile - Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, aflat în consultare publică până în data de 12 august a.c..

        Evenimentul, ce s-a desfăşurat la sediul Agenţiei din Călăraşi, a reunit peste 20 de reprezentanţi ai municipiilor din regiunea noastră, care au discutat despre oportunităţile de finanţare nerambursabilă disponibile prin Axa prioritară 4 a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, cu accent pe tipurile de proiecte şi investiţii avute în vedere pentru a obţine fonduri europene din cele patru priorităţi de investiţii, pentru a estima încadrarea acestora în bugetele globale alocate fiecărui municipiu.

         Totodată, cu această ocazie a fost prezentat stadiul actual al procesului de elaborare/aprobare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), precum şi a Strategiilor integrate de dezvoltare urbană (SIDU), cu scopul de a actualiza situaţia existentă în regiunea Sud Muntenia.

         Pentru regiunea noastră, alocarea financiară orientativă pentru Axa prioritară 4 depăşeşte 200 milioane de euro. Reamintim că dezvoltarea urbană durabilă se finanţează prin intermediul strategiilor integrate, ce au în vedere rezolvarea problemelor economice, sociale, climatice, demografice şi de mediu din municipiile reşedinţă de judeţe. Existența unei Strategii integrate de dezvoltare urbană constituie condiția de bază pentru obţinerea finanţării prin intermediul Axei prioritare 4 a POR 2014 – 2020, precum şi a Planurilor de mobilitate urbană durabilă, în cazul finanţării investițiilor legate de transportul public urban și de infrastructura aferentă.

Informaţii referitoare la accesarea finanţării în cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014 – 2020 pot fi obţinute de la Serviciul Dezvoltare Urbană din cadrul Direcției Dezvoltare și Comunicare, e-mail: dezvoltare.urbana@adrmuntenia.ro. 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241