Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
12
OCT
2016

Peste 140 de proiecte depuse în cadrul POR 2014 - 2020 pentru Sud Muntenia

Marți, 11 octombrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, la Călăraşi, o conferință de presă cu scopul de a prezenta Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu accent pe oportunitățile de finanțare pe care le au atât mediul public, cât și cel privat din regiunea Sud Muntenia. 

Totodată, cu această ocazie, jurnaliștii au aflat informații despre liniile de finanțare active în prezent în cadrul programului, condițiile de accesare a fondurilor nerambursabile europene alocate Sud Munteniei prin POR 2014 – 2020, precum și detalii despre stadiul depunerii aplicațiilor la nivelul regiunii noastre.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a declarat privitor la stadiul derulării POR 2014 – 2020 în regiunea noastră următoarele:

„Programul Operațional Regional 2014 - 2020 a demarat cu mai multă consistență spre jumătatea acestui an. În prezent, în cadrul programului sunt o serie de linii de finanțare deschise, prin care potențialii beneficiari pot depune proiecte pentru a obține fonduri nerambursabile, și anume: Prioritatea de investiții 2.1 A, destinată microîntreprinderilor; Prioritatea de investiții 3.1 A, prin care pot fi realizate proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale; Prioritatea de investiții 5.1, ce vizează dezvoltarea patrimoniului natural și cultural; Prioritatea de investiții 5.2, pentru revitalizarea orașelor; Prioritatea de investiții 6.1, pentru modernizarea rețelei de drumuri; Prioritatea de investiții 7.1, prin care pot fi realizate proiecte pentru infrastructura de turism în staţiuni balneare, climatice şi balneoclimatice; Prioritatea de investiții 8.1 – Obiectivul specific 8.3, ce vizează dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. Restul liniilor de finanțare din POR sunt în diferite etape, fie ghidurile solicitantului sunt în consultare publică, fie se află în stadiul de pregătire, urmând ca și acestea în perioada următoare să se lanseze.

Până în acest moment, în regiunea Sud Muntenia s-au depus proiecte doar în cadrul a trei priorități de investiții. În total au fost depuse 143 de proiecte la nivelul regiunii noastre, în valoare totală de aproximativ 400 de milioane de lei, din care valoarea eligibilă a acestora este de peste 370 de milioane de lei. Cererile de finanțare vizează investiții pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor (Prioritatea de investiții 2.1 A – Microîntreprinderi: 133 de proiecte depuse), dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural (Prioritatea de investiții 5.1: 9 proiecte depuse), precum și pentru modernizarea rețelei de drumuri județene (Prioritatea de investiții 6.1 – un proiect depus).”

Conferința de presă, la care au participat aproximativ 20 de jurnaliști, a fost organizată cu sprijinul Axei prioritare 12 „Asistenţă tehnică”, finanţată din Regio 2014 - 2020, aceasta având scopul de a crește gradul de transparență și de conștientizare a opiniei publice privind oportunitățile de finanțare ale Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241