Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
20
FEB
2017

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, în vizită de lucru în regiunea Sud Muntenia

La sfârșitul săptămânii trecute, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, și secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea s-au aflat în vizită de lucru în regiunea Sud Muntenia, pentru a analiza împreună cu autoritățile publice locale strategiile locale de dezvoltare, precum și oportunitățile de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

În această vizită, la invitația autorităților publice locale din județele Argeș, Dâmbovița și Prahova, din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au participat directorul dr ing. Liviu Mușat, precum și directorul adjunct Dezvoltare și Comunicare, Daniela Traian.  

Vineri, 17 februarie, au avut loc întâlniri de lucru cu reprezentanții administrației publice locale din județele Argeș și Dâmbovița, iar sâmbătă, 18 februarie, cu autoritățile publice din Prahova. Discuțiile au vizat primele măsuri adoptate din Planul de Guvernare, precum și prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru anul în curs, ce au ca scop eficientizarea activității publice locale.

Dezbaterile ce au avut loc în cele trei județe ale regiunii noastre au fost concentrate pe note explicative privind aplicabilitatea adecvată a legislaţiei în vigoare, prin respectarea ghidurilor de finanţare şi întocmirea, în mod corespunzător, a documentaţiei specifice obiectivelor de investiţii derulate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Alte probleme ridicate de reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale prezenţi la discuţii au vizat găsirea celor mai bune metode de iniţiere şi dezvoltare a unor proiecte de succes pentru următoarea perioadă de programare 2014 -2020, cu finanţare din fonduri europene.

Conform MDRAPFE, referitor la fondurile europene, prioritare sunt măsurile ce vor duce la creșterea absorbției pentru cadrul financiar 2014-2020: lansarea, în acest an, a apelurilor de proiecte pentru toate liniile de finanțare, acreditarea, până la 1 iulie a.c., a tuturor autorităților de management ale programelor europene și achitarea fără întârzieri a facturilor depuse de beneficiarii programelor. Pentru 2017 este prevăzută rambursarea, până la sfârșitul anului, a unei sume de 5,2 miliarde de euro.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241