Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
14
IUN
2017

Peste 16,6 milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități, prin POR

Astăzi, 14 iunie, la Pitești a avut loc cel de-al doilea seminar de informare în cadrul Caravanei de promovare a oportunităților de finanțare POR, derulată de ADR Sud Muntenia.

Cu această ocazie au fost prezentate tipurile de activități ce pot fi realizate de potențialii beneficiari pentru a obține fonduri nerambursabile în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială, prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”, Obiectivul specific 8.3 „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale” pentru Grupul vulnerabil: Persoane cu dizabilităţi.

Solicitanții eligibili de la nivelul județului Argeș pentru această linie de finanțare pot fi: Direcția generală de asistență socială și protecția copilului sau parteneriate între DGASPC şi unităţi administrativ-teritoriale şi/sau ONG-uri din Argeș, cu activitate în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități, acreditate ca furnizori de servicii sociale și/sau unități de cult acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Astfel, în Argeș ar putea fi restructurate Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti şi Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, prin înfiinţarea de centre de zi şi locuinţe protejate la nivelul UAT-urilor Băbana, Bârseştii de Jos şi Băileşti – UAT Tigveni, precum şi Ciofrângeni.

Alocarea apelului naţional pentru Grupul vulnerabil: Persoane cu dizabilităţi este de 16,65 milioane de euro, apelul fiind de tip non-competitiv, conform principiului „primul venit, primul servit”, proiectele putând fi depuse începând cu data de 1 iulie până în data de 31 decembrie 2017.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241