Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
17
AUG
2017

Întâlnirea de lucru privind procesul de negociere a alocărilor financiare din POR pentru dezvoltarea urbană în Sud Muntenia

Joi, 17 august, ADR Sud Muntenia a organizat la sediul Agenției din Călărași, o întâlnire de lucru cu reprezentanții municipiilor de județ din regiunea noastră, ce a avut ca temă principală de discuție procesul de negociere a alocărilor financiare nerambursabile disponibile prin Axa prioritară 4 „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile” aferentă Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Prin Axa prioritară 4, regiunii Sud Muntenia îi sunt alocate fonduri nerambursabile de 201,09 milioane de euro, ce pot fi accesate prin intermediul strategiilor integrate de dezvoltare urbană, pentru identificarea și analizarea nevoilor şi a provocărilor economice, sociale, climatice, demografice și de mediu din localitățile urbane. Repartizarea alocării financiare în cadrul celor 5 obiective specifice se prezintă astfel: pentru mobilitatea urbană (O.S. 4.1) – 163,33 milioane de euro, pentru revitalizarea urbană (O.S. 4.2) – 18,15 milioane de euro, pentru regenerarea comunităților defavorizate (O.S. 4.3) – 8,53 milioane de euro, pentru infrastructura educaţională – creşe şi grădiniţe (O.S. 4.4) – 3,73 milioane de euro, pentru infrastructura educaţională – licee tehnologice și școli profesionale (O.S. 4.5) - 1,79 milioane de euro.

Cu această ocazie, potențialii beneficiari – municipiile reședință de județ din Sud Muntenia - au purtat discuții și au analizat împreună posibilitățile de investiții pe care le pot realiza în localitățile lor, având ca un prim rezultat negocierea, de principiu, a alocărilor financiare pentru fiecare Obiectiv specific, în funcţie de domeniile pe care intenționează să le dezvolte. Negocierea s-a făcut ținând cont de condiția ca fiecare municipiu să mențină alocări financiare pentru minimum două Obiective specifice, din care, obligatoriu, pentru Obiectivul Specific 4.1, respectând totodată alocările financiare regionale totale pe fiecare Obiectiv specific. În urma procesului de negociere va fi încheiat un protocol cu noile alocări financiare stabilite de cele șapte municipii reședință de județ din Sud Muntenia.

Reamintim că odată cu lansarea Documentului Cadru de Implementare a Dezvoltării Urbane Durabile aferent Axei prioritare 4, s-a stabilit că în perioada 20 februarie – 31 octombrie a.c. municipiile reședință de județ pot depune Strategiile Integrate de Dezvoltare Urbană și Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă. Principiul conform căruia se vor realiza verificarea și evaluarea documentelor strategice este „primul depus, primul evaluat”.

Informații despre implementarea dezvoltării urbane durabile în regiunea Sud Muntenia pot fi consultate pe website-ul Agenției, dedicat implementării POR 2014 - 2020, link: http://regio.adrmuntenia.ro/por_2014-2020/s1281/axa-4--dezvoltare-urbana/.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241