Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
13
SEP
2017

Seminar de informare privind oportunitățile de finanțare POR, la ADR Sud Muntenia

Miercuri, 13 septembrie, ADR Sud Muntenia a organizat un seminar de informare privind Programul Operațional Regional, destinat potențialilor beneficiari din regiunea noastră. Acest eveniment, ce a avut loc la sediul Agenției din Călărași, deschide o nouă caravană de promovare a oportunităților de finanțare lansate în cadrul POR 2014 – 2020.

Cu această ocazie au fost prezentate și analizate condițiile de accesare a fondurilor nerambursabile destinate mediului public (autorități publice locale, direcții deconcentrate, unități de cult, precum și ONG-uri) în cadrul apelurilor deschise aferente Programului Operațional Regional, inclusiv a apelurilor de proiecte dedicate sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

În deschiderea evenimentului, Daniela Traian, director adjunct Dezvoltare și Comunicare, a oferit detalii despre stadiul implementării POR 2014 – 2020 la nivelul regiunii Sud Muntenia, unde până la această dată, s-a depus un număr total de 747 de proiecte, prin care aplicanții solicită fonduri FEDR și de la bugetul de stat în valoare de peste 2,6 miliarde de lei. Dintre acestea, până în prezent s-au semnat contracte de finanțare pentru 54 de proiecte, a căror valoare nerambursabilă solicitată este de aproape 415 milioane de lei.

Discuțiile din cadrul întâlnirii de lucru de lucru, la care au participat aproximativ 40 de persoane, au vizat tipul de activități și solicitanți eligibili pentru investiții de reabilitare termică a clădirilor rezidențiale și publice (P.I. 3.1 A și B), de mobilitate urbană (A.P. 3, P.I. 4e, O.S. 3.2), de revitalizare a orașelor (P.I. 5.2), de îmbunătățire a infrastructurii de turism (P.I. 7.1) și de reabilitare a unităților de primiri urgențe (P.I. 8.2). În ceea ce privește investițiile ce au ca scop sprijinirea obiectivelor SUERD, s-a analizat modalitatea prin care cele patru județe eligibile de la nivelul regiunii noastre – Călărași, Ialomița, Giurgiu și Teleorman - pot obține fonduri nerambursabile pentru protejarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural (P.I. 5.1), pentru revitalizarea orașelor (P.I. 5.2), pentru modernizarea drumurilor județene (P.I. 6.1), precum și pentru îmbunătățirea infrastructurii de turism (P.I. 7.1).

Următoarele seminarii de informare din cadrul celei de-a patra caravane de promovare POR organizată în acest an vor avea loc astfel:

- 14 septembrie, mun. Ploiești, sediul CJ Prahova;

- 19 septembrie, mun. Pitești, sediul CJ Argeș;

- 20 septembrie, mun. Târgoviște, sediul CJ Dâmbovița.

Reamintim că cei interesați să participe la unul dintre aceste seminarii de informare sunt invitaţi să se înscrie prin formularul disponibil aici - https://goo.gl/forms/d7lXOX9TphNj0Qcs1, cu mențiunea că pe site-ul http://regio.adrmuntenia.ro, secțiunea POR 2014 – 2020 > Știri, precum și pe pagina FB a Agenției - www.facebook.com/adrsudmuntenia/ vor fi postate în timp util informații privind Caravana de promovare POR 2014 - 2020.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241