Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
14
SEP
2017

Seminar de informare POR 2014 - 2020, la Ploiești

Caravana de promovare a oportunităților de finanțare din POR 2014 – 2020 a ajuns astăzi, 14 septembrie, la Ploiești!

Seminarul de informare, organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, la sediul Consiliului Județean Prahova, a fost destinat potențialilor beneficiari POR - autorități publice locale, direcții deconcentrate, unități de cult, precum și ONG-uri din județul Prahova.

În deschiderea evenimentului, directorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, a prezentat stadiul proiectelor depuse în cadrul POR la nivelul regiunii noastre, declarând că „în momentul de față, Programul Operațional Regional se află într-o etapă în care funcționează cu motoarele turate la maxim. Avem un număr important de linii de finanțare lansate, până în prezent avem 10, și, odată cu publicarea și aprobarea ghidurilor din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, urmează să se deschidă și altele noi. Însă în ceea ce privește cele care s-au lansat până în prezent, vă pot spune că la nivelul regiunii Sud Muntenia, în cadrul POR s-au depus 747 de aplicații, a căror valoare solicitată reprezintă aproape 60% din suma alocată regiunii. Este vorba despre peste 2,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă peste 565 de milioane de euro din totalul de aproape 945 de milioane de euro, cât are alocat regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.”

Seminarul, la care au participat peste 40 de persoane, a avut ca obiectiv analizarea posibilităţilor de investiţii ce pot fi realizate prin proiecte finanțabile din Programul Operațional Regional, precum și a condițiilor ce trebuie respectate pentru accesarea fondurilor nerambursabile europene alocate regiunii Sud Muntenia, prin liniile de finanțare lansate până în prezent în cadrul POR 2014 – 2020.

Astfel, au fost prezentate și analizate regulile de accesare a fondurilor nerambursabile conform ghidurilor specifice pentru realizarea de proiecte de investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale și publice (P.I. 3.1, Operațiunile A – Clădiri rezidențiale și B – Clădiri publice), dezvoltarea accesibilității și mobilității urbane (Axa prioritară 3, P.I. 4e, O.S. 3.2), dezvoltarea infrastructurii de turism (P.I. 7.1), îmbunătățirea infrastructurii de primiri urgențe (Prioritatea de investiții 8.2 – UPU) și dezvoltarea serviciilor sociale destinate copiilor (P.I. 8.1, Obiectivul Specific 8.3 C).

Săptămâna viitoare vor avea loc seminarii de informare la Pitești, în data de 19 septembrie, și la Târgoviște, în data de 20 septembrie. Cei interesați să participe la unul dintre aceste seminarii de informare sunt invitaţi să se înscrie prin formularul disponibil aici - https://goo.gl/forms/d7lXOX9TphNj0Qcs1, cu mențiunea că pe site-ul http://regio.adrmuntenia.ro, secțiunea POR 2014 - 2020 > Știri, precum și pe pagina FB a Agenției - www.facebook.com/adrsudmuntenia/ vor fi postate în timp util informații privind Caravana POR 2014 - 2020.

Prin organizarea Caravanei de promovare a Programului Operațional Regional, aflată la cea de-a patra ediție derulată în acest an, Agenția îşi propune să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari din regiunea noastră, prin oferirea de informaţii importante privind criteriile de eligibilitate și tipul de investiții ce pot fi realizate cu ajutorul fondurilor europene alocate prin POR regiunii Sud Muntenia.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241