Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
06
OCT
2017

Peste 60 de proiecte POR pentru reabilitarea termică a clădirilor publice din Sud Muntenia!

În cadrul primului apel de proiecte deschis pentru creșterea eficienței energetice în clădirile publice, la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia au fost depuse 62 de aplicații, prin care potențialii beneficiari solicită fonduri nerambursabile europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Apelul pentru Prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B - Clădiri publice, din cadrul Axei prioritare 3 a POR, a fost lansat la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. Depunerea proiectelor a început în data de 28 februarie și s-a finalizat în data de 4 octombrie.

Până la termenul limită de depunere, aplicanții eligibili  autoritățile și instituțiile publice centrale și locale – au depus 62 de proiecte în regiunea Sud Muntenia, ce însumează o valoare de aproximativ 395 de milioane de lei, din care fondurile nerambursabile solicitate din FEDR și bugetul de stat sunt în valoare totală de peste 333,6 milioane de lei. În acest sens, solicitarea financiară reprezintă aproape 160% din alocarea regională inițială pentru Prioritatea de investiții 3.1 B, care este de 45,71 milioane de euro.

Prin proiectele de investiții depuse se urmărește creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din Sud Muntenia, prioritate la finanțare având imobilele al căror regim de ocupare este permanent, cele în care au loc activități sociale, clăririle cu suprafață utilă mare, precum și cele pentru care se solicită racordarea/branșarea la sistemul centralizat de termoficare.

Reamintim că acest prim apel de proiecte deschis pentru Prioritatea de investiții 3.1 B a fost de tip competitiv, cererile de finanțare fiind depuse exclusiv prin aplicația electronică MySMIS.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cu scopul de a promova oportunitățile de finanțare din Prioritatea de investiții 3.1 B și pentru a veni în sprijinul potențialilor aplicanți din regiunea noastră prin informarea corectă despre modalitatea de scriere și implementare a cererilor de finanțare, pentru reabilitarea energetică a clădirilor publice, a organizat în acest an două caravane de promovare POR, la care au participat în total peste 700 de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice centrale și locale.

La nivelul regiunii Sud Muntenia, în cadrul Programului Operațional Regional s-au depus în total aproape 800 de proiecte, prin care aplicanții solicită fonduri FEDR și de la bugetul de stat în valoare de peste 2,89 miliarde de lei. Dintre acestea, până în prezent s-au semnat contracte de finanțare pentru 83 de aplicații, prin care beneficiarii vor obține fonduri nerambursabile de peste 430 de milioane de lei.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241