Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio- Programului Operational Regional 2014-2020!
17
OCT
2017

Peste 72 de milioane de lei fonduri nerambursabile POR solicitate pentru revitalizarea orașelor din Sud Muntenia

Regiunea Sud Muntenia a depus 11 proiecte în cadrul primelor două apeluri de proiecte deschise în cadrul Axei prioritare 5 „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.2 „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”, din Programul Operațional Regional 2014 - 2020.

Astfel, unitățile administrativ-teritoriale de la nivelul orașelor și municipiilor din Sud Muntenia, în calitate de potențiali beneficiari elegibili, au depus 11 aplicații, ce au o valoare totală de 74,328 milioane de lei, din care 72,028 de milioane de lei reprezintă valoarea solicitată din fonduri nerambursabile FEDR și de la bugetul de stat.

Prin cele două apeluri de proiecte deschise în cadrul Priorității de investiții 5.2, regiunii de dezvoltare Sud Muntenia i-au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de 63.902.664 de lei. În acest sens, prin cele 11 proiecte depuse până la termenul limită 15 octombrie a.c., solicitarea financiară reprezintă aproape 113% din valoarea totală a alocării regionale pentru Prioritatea de investiții 5.2.

Proiectele de investiții depuse urmăresc îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor, principalul rezultat preconizat fiind de a crește suprafețele verzi, satisfacerea nevoii de agrement și recreere a populaţiei urbane și reducerea nivelului de poluare, precum și îmbunătățirea aspectului estetic al orașelor și municipiilor din regiunea noastră. Cererile de finanțare pot conține mai multe locații de implementare (terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate), fiecare locație având o suprafață minimă de 1.000 mp. Prioritate la finanțare vor avea proiectele acelor localități urbane care înregistrează valori reduse în ceea ce privește suprafața spațiilor verzi (sub 10 mp/locuitor). Menționăm că cele două apeluri de proiecte deschise au fost de tip competitiv, cererile de finanțare fiind depuse exclusiv prin aplicația electronică MySMIS.

La nivelul regiunii Sud Muntenia, în cadrul Programului Operațional Regional s-au depus în total 804 proiecte, prin care aplicanții solicită fonduri FEDR și de la bugetul de stat în valoare de 2,939 miliarde de lei. Dintre acestea, până în prezent s-au semnat contracte de finanțare pentru 92 de aplicații, prin care beneficiarii vor obține fonduri nerambursabile ce însumează 502,8 milioane de lei.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php:241 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/p2014/index.php on line 241