info regio

Axa 1 Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere

Aceasta axa prioritara are ca scop cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca prin reabilitarea infrastructurii urbane, imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum si prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor si a antreprenoriatului.

În cadrul Axei prioritare 1 sunt doua domenii majore de intervenţie:

1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbană

1.2 Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte

În cadrul DMI 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana,  sunt prevăzute trei sub-domenii, în funcţie de tipul beneficiarilor de finanţare nerambursabilă, respectiv:

  • poli de creştere, reprezentaţi de şapte mari centre urbane (Iaşi, Constanţa, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov) şi arealele de influenţă ale acestora
  •  poli de dezvoltare urbană, reprezentaţi de municipiile Arad, Baia Mare, Bacău, Brăila, Galaţi, Deva, Oradea, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş.
  •  centre urbane, reprezentaţi de oraşe/municipii cu peste 10.000 de locuitori, altele decât polii de creştere şi polii de dezvoltare urbană.

Polii de creştere şi polii de dezvoltare urbană au fost desemnaţi prin HG nr. 998/2008 pentru desemnarea polilor naţionali de creştere în care se realizează cu prioritate investiţii din programele cu finanţare comunitară şi naţională , cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, în cadrul acestei Axe prioritare se vor finanţa, pe baza unor planuri integrate de dezvoltare, proiecte promovate de poli de creştere - alcătuiţi dintr-un mare centru urban şi zona sa de influenţă (areal de antrenare)- in regiunea Sud Muntenia polul de crestere este reprezentat de municipiul Ploiesti si arealul sau, polul  de dezvoltare urbană – reprezentat  de  municipiul Pitesti, şi centre urbane - reprezentate de oraşe/municipii cu peste 10.000 locuitori, altele decât polii de creştere şi polii de dezvoltare urbană.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231