info regio

DEC

05

2014

Sesiunea de informare dedicată studenţilor USAMV de la Călăraşi privind programul Regio
La începutul lunii decembrie, ADR Sud Muntenia a organizat Sesiunea de informare destinată studenţilor de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti - Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Filiala Călăraşi.

Acest eveniment a avut ca scop promovarea Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 în rândul studenţilor şi impulsionarea interesului lor pentru oportunităţile oferite prin obţinerea de finanţări europene. Astfel, studenţilor le-au fost prezentate activităţile derulate de Agenţie, noţiuni generale despre accesarea fondurilor europene prin Regio, exemple de proiecte de succes, printr-un film de promovare a investiţiilor realizate cu finanţare nerambursabilă, dar şi Planul de Dezvoltare Regional Sud Muntenia pentru perioada 2014 - 2020, ce are ca obiectiv stimularea creșterii economice durabile și echilibrate a regiunii noastre.

Totodată, în cadrul acestei întâlniri de la Călăraşi s-au purtat discuţii pe tema procesului de planificare pentru perioada de programare 2014 – 2020. Astfel, au fost abordate subiecte privind noul context al programării strategice pentru Sud Muntenia, precum şi noile orientări la nivel european şi naţional, ce au ghidat programarea instrumentelor structurale pentru acest nou exerciţiu financiar.

În încheiere, tinerii prezenţi au fost informaţi de către directorul adjunct Dezvoltare şi Comunicare al Agenţiei, Daniela Traian, despre oportunităţile de carieră oferite de ADR Sud Muntenia, prin programul destinat studenţilor din ani terminali, care vor să-şi petreacă vacanţa de vară într-un mod activ, alăturându-se echipei noastre. Prin această iniţiativă de angajare a tinerilor cu contract de muncă, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia doreşte să ofere avantajul familiarizării studenţilor cu programele finanţate de Uniunea Europeană şi cu un mediu de lucru performant. Totodată, se doreşte ca acest program să contribuie la dezvoltarea profesională ulterioară a studenţilor.

Evenimentul, la care au participat peste 70 de studenţi, a fost organizat cu sprijinul Axei prioritare 6 „Asistenţă tehnică”, finanţată din REGIO, acesta având scopul de a disemina rezultatele implementării Programului Operaţional Regional în Sud Muntenia.

Această acţiune face parte din seria de evenimente organizate în parteneriat cu universităţile din regiunea Sud Muntenia, încă din anul 2011, până în prezent fiind realizate şase astfel de sesiuni la centrele universitare din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa şi Prahova.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231