info regio

DEC

16

2014

Peste 68% gradul de contractare Regio în Sud Muntenia
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat luni, 15 decembrie, cea din urmă întâlnire din acest an cu reprezentanţii mass-media din regiunea noastră. Evenimentul, ce a avut loc la sediul central al Agenţiei din municipiul Călăraşi, a fost organizat cu scopul de a prezenta stadiul implementării Regio până în prezent la nivelul regiunii Sud Muntenia, precum şi informaţii despre viitorul Program Operaţional Regional pentru perioada 2014 - 2020.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a prezentat jurnaliştilor o situaţie privind implementarea Programului Operaţional Regional şi a vorbit despre demersurile făcute pentru a creşte gradul de absorbţie a fondurilor nerambursabile alocate regiunii noastre:

„Ne apropiem de finalul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, motiv pentru care depunem toate eforturile, împreună cu colegii din toate Birourile judeţene ale Agenţiei, cei de la Autoritatea de Management şi cu beneficiarii, să salvăm cât mai multe proiecte din cele care se află în dificultate de finalizare, acest lucru realizându-se cu respectarea legalităţii şi a procedurilor Uniunii Europene de cheltuire a fondurilor. La fel ca pentru beneficiari, şi pentru noi este foarte important să nu reziliem contracte de finanţare, deoarece aceasta ar însemna bani pierduţi pentru regiune, pentru comunităţile care au nevoie de fonduri.”

Totodată, directorul Liviu Muşat a oferit informaţii importante despre noua perioadă de programare şi viitorul Program Operaţional Regional, declarând următoarele: „2014 a însemnat un an important pentru pregătirea noii perioade de programare, în special pe partea de Program Operaţional Regional, dar şi în ceea ce priveşte Planul de Dezvoltare a Regiunii (PDR) Sud Muntenia. Ne dorim ca PDR-ul să devină un instrument de lucru pentru finanţatori, care să-i ghideze în ierarhizarea proiectelor din regiunea noastră. În momentul de faţă, Planul de Dezvoltare Regională 2014 – 2020 al regiunii Sud Muntenia este finalizat, aprobat din punct de vedere metodologic de Autoritatea de Management şi avizat de către Comitetul Regional de Planificare. Urmează ca în prima şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia să fie aprobat şi să devină oficial document de lucru al regiunii. Din discuţiile avute cu reprezentanţii Autorităţii de Management, în primul semestru al anului viitor aşteptăm să se lanseze primele axe ale Programului Operaţional Regional, şi anume cele pentru infrastructura de transport, prin care vor putea fi finanţate proiecte inter şi intra regionale, precum şi cea destinată IMM-urilor şi microîntreprinderilor. Toate modificările şi completările ce vor apărea în POR 2014 - 2020 vi le vom aduce la cunoştinţă atât dumneavoastră, cât şi tuturor celor interesaţi să depună aplicaţii în cadrul acestui nou program.”

Până la mijlocul lunii decembrie, la sediul ADR Sud Muntenia a fost depus pentru a primi finanţare din POR 2007 – 2013 un număr de 1.419 proiecte, prin care se solicită fonduri în valoare de aproximativ 6,2 miliarde de lei. Dintre acestea, au fost semnate 743 de contracte de finanţare, ce au o valoare totală de aproximativ 3,3 miliarde de lei. În ceea ce priveşte gradul de contractare, raportat la numărul proiectelor depuse, acesta a ajuns la 68,36%, fapt ce situează regiunea Sud Muntenia pe primul loc din ţară.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231