info regio

IUN

15

2015

S-a inaugurat Şcoala nr. 2 Şotânga, consolidată şi modernizată cu fonduri Regio
Sâmbătă, 13 iunie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat în comuna Şotânga, la inaugurarea uneia dintre cele mai moderne şcoli din judeţul Dâmboviţa.

Școala nr. 2 a fost consolidată și modernizată prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Proiectul „Consolidare şi modernizare Şcoala nr. 2, comuna Şotânga, judeţul Dâmboviţa”, al cărui beneficiar este Unitatea Administrativ-Teritorială Şotânga, a fost semnat la sfârşitul anului 2012, având ca perioadă de implementare 36 de luni. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.260.875,85 lei, din care valoarea totală eligibilă reprezintă 4.889.872,62 lei (4.156.391,73 lei fonduri FEDR; 635.683,44 lei fonduri de la bugetul de stat).

Şcoala nr. 2 din Şotânga a fost construită începând cu anul 1956, ultima intervenţie asupra unităţii fiind efectuată în 2005, când s-a realizat un nou corp de clădire, pentru că legislaţia naţională nu permitea funcţionarea instituţiei de învăţământ fără anumite utilităţi.

Prin actualul proiect finanţat prin Regio s-a urmărit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de învăţământ, în vederea asigurării unui proces educaţional la standarde europene pentru elevii înscrişi la Şcoala nr. 2 (180 de elevi la finalizarea contractului). Astfel, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile s-au realizat lucrări de reabilitare şi extindere a infrastructurii educaţionale, timp în care elevii de aici au fost nevoiţi să înveţe la o şcoală din Teiș. Lucrările au fost executate în proporţie de 100%, în ultimele luni de implementare a proiectului urmând a fi achiziţionate echipamente didactice, IT, aplicaţii software şi mobilier.

Până în prezent, la nivelul judeţului Dâmboviţa s-au semnat în cadrul programului Regio, 31 de contracte de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii de învăţământ, prin care beneficiarii au obţinut fonduri nerambursabile de peste 142 de milioane de lei.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231