info regio

IUL

27

2015

S-a inaugurat Peştera Ialomiţei, monument natural al Dâmboviţei modernizat prin Regio
Sâmbătă, 25 iulie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la inaugurarea Peșterii Ialomiței, monument natural al Dâmboviţei modernizat prin Regio!

Peştera Ialomiţei, cea mai importantă formaţiune carstică a Bucegilor, a fost reabilitată şi modernizată, cu ajutorul fondurilor europene, prin proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în calitate de beneficiar, a obţinut finanţare nerambursabilă prin programul Regio, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 6.415.654,31 lei, din care valoarea totală eligibilă a reprezentat 4.533.196,07 lei (fonduri FEDR 4.180.254,38 lei; fonduri de la bugetul naţional 352.941,69 lei).

Contractul de finanţare s-a derulat pe parcursul a 40 de luni, având ca obiectiv dezvoltarea zonei montane din judeţul Dâmboviţa, prin creşterea activităţii turistice în zona Peşterii Ialomiţei. Investiţia realizată cu sprijin Regio a avut ca rezultat crearea condiţiilor optime pentru vizitarea peşterii, cu acces îmbunătăţit pentru turişti, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi.

Acest monument natural reprezintă un punct de mare interes pentru turismul judeţului Dâmboviţa, fiind cea mai vizitată peşteră din Munţii Bucegi. Obiectivul turistic se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.660 m.

Inaugurarea obiectivului a făcut parte din programul celei de-a VI-a ediţii a evenimentului „Padina Fest”, acţiune ce s-a desfăşurat pe Platoul din Lunca Padinii, Masivul Bucegi.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231