info regio

SEP

14

2015

S-a inaugurat Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară, modernizat cu fonduri nerambursabile Regio
Luni, 14 septembrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la conferinţa de finalizare a implementării proiectului „Modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară”.

Oraşul Lehliu-Gară din judeţul Călăraşi, în calitate de beneficiar, a semnat în luna februarie 2013 primul contract de finanţare în cadrul Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Proiectul „Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Lehliu-Gară” are o valoare totală de peste 10,3 milioane de lei, din care peste 7,7 milioane de lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile (fonduri FEDR şi de la bugetul naţional). Prin această investiţie s-a urmărit îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor din oraşul Lehliu-Gară şi arealul comunelor învecinate la serviciile de sănătate.

Fondurile nerambursabile Regio accesate au folosit la modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului integrat al unităţii spitaliceşti. De asemenea, prin acest contract de finanţare, ce a avut o durată de implementare de 31 de luni, au fost achiziţionate echipamente medicale şi s-a construit o anexă cu rol de spațiu tehnic.

Spitalul din oraşul Lehliu-Gară asigură servicii medicale pentru toate comunele situate pe o rază de 30 km în jurul localităţii din judeţul Călăraşi, fiind, totodată, centrul medical ce preia urgenţele de pe Autostrada Soarelui. Modernizarea spaţiilor, confortul sporit, aparatura nouă şi atragerea personalului calificat vor conduce în timp la creşterea numărului de consultaţii şi la eficientizarea actului medical.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231