info regio

SEP

23

2015

ADR Sud Muntenia, în vizită împreună cu jurnaliştii la proiectele finanţate prin Regio în Giurgiu
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, a demarat marţi, 22 septembrie, caravana de promovare a proiectelor finanţate prin Regio 2007 – 2013.

Prima acţiune a fost organizată la Giurgiu, unde s-au vizitat în teren, împreună cu jurnaliştii, locurile de implementare a două proiecte derulate prin POR de către Municipalitatea Giurgiu. Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta stadiul implementării investiţiilor şi, implicit, impactul Regio 2007 – 2013 la nivelul judeţului Giurgiu.

În cadrul conferinţei de presă, ce a fost organizată la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat în deschidere următoarele: „Am demarat în această perioadă de sfârşit de Program Operaţional Regional 2007 - 2013 un tur pentru a face cunoscute proiectele din regiunea Sud Muntenia. În ceea ce priveşte judeţul Giurgiu, în cadrul programului Regio 2007 - 2013 au fost depuse 87 de proiecte, din care s-au semnat 48 de contracte de finanţare, ce însumează în total aproximativ 405 milioane de lei, din care suma nerambursabilă solicitată prin acestea este de aproximativ 283 milioane de lei. Astăzi deschidem itinerariul nostru cu municipiul Giurgiu, unde vom vizita locurile de implementare a două proiecte importante pentru comunitatea locală.”.

Astfel, primul proiect vizitat pentru care Municipiul Giurgiu a primit fonduri nerambursabile Regio în cadrul Axei prioritare 3, DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”, a fost „Continuarea lucrărilor 'Consolidare clădire Colegiul Naţional Ion Maiorescu din Giurgiu'”. Proiectul, ce s-a implementat pe parcursul a opt luni, a fost finalizat în mai 2015, valoarea totală a acestuia fiind de 3.526.466,33 lei (3.032.302,25 lei – fonduri FEDR + buget de stat).

Cea de-a doua vizită a fost realizată în cartierul Policlinica, la cinci blocuri de locuinţe - Bloc A5, Bloc U2, Bloc F (F40), Bloc U30 şi Bloc 32 -, ce se află în curs de reabilitare termică prin proiectul Regio „Lucrări de intervenții pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 1”. Contractul a fost finanţat în cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe”. Valoarea totală a proiectului este de 2.780.063,62 lei (1.519.386,97 lei – fonduri FEDR + bugetul de stat) şi are o perioadă de implementare de opt luni, urmând a fi finalizat în prima parte a lunii decembrie a.c..

Caravana de promovare a rezultatelor implementării Regio 2007 – 2013 în Sud Muntenia va continua săptămâna viitoare cu vizitarea locurilor de implementare a unor proiecte derulate în judeţul Călăraşi.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231