info regio

OCT

02

2015

S-a inaugurat Complexul de Servicii Sociale „Casa Soarelui”, reabilitat cu fonduri nerambursabile Regio
Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, a participat vineri, 2 octombrie, la conferinţa de inaugurare a obiectivului de investiţii „Modernizarea și extinderea Complexului de Servicii Sociale «Casa Soarelui»” din municipiul Târgoviște.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanțare în date de 16 mai 2013, prin care a primit fonduri europene nerambursabile din Programul Operațional Regional 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 3 – „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.2 – „Reabilitarea/ modernizarea/dezvoltarea și echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Proiectul „Modernizarea și extinderea Complexului de Servicii Sociale «Casa Soarelui»” a fost implementat în 31 de luni și are o valoare totală de 3.888.952,90 lei, din care 2.966.258,99 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile (fonduri FEDR şi de la bugetul naţional). Această investiție a vizat îmbunătăţirea calităţii şi capacităţii infrastructurii serviciilor sociale din judeţul Dâmboviţa, prin reabilitarea, extinderea, modernizarea şi echiparea Complexului de Servicii Sociale „Casa Soarelui”.

Fondurile nerambursabile Regio accesate au folosit la lucrări de reparații, reabilitarea constructiei și a sistemului de încălzire și la construirea unei clădiri cu 30 de locuri pentru un nou tip de servicii - un centru de recuperare, socializare și consiliere a copilului cu dizabilități, destinat copiilor cu autism și sindromul Down.

Investiţia va conduce la îmbunătățirea calității infrastructurii pentru serviciile sociale din județul Dâmbovița și dezvoltarea Serviciului de integrare și reintegrare a copiilor de la asistent maternal profesionist în familie, având ca grupuri-țintă copiii care au o măsură de protecție (plasament la asistent maternal profesionist) și familia naturală, familia extinsă, persoana/ familia de plasament, persoanele de referință sau alte persoane importante pentru copil.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231