info regio

NOI

26

2015

Vizită împreună cu jurnaliştii la ISU Teleorman, dotat cu echipamente pentru intervenții în situații de urgență, prin Regio
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, a organizat joi, 26 noiembrie, o nouă vizită la proiectele finanţate prin Regio 2007 – 2013.

Evenimentul a avut loc în Alexandria, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „A. D. Ghica”, unde a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia au fost prezentate stadiul implementării programului Regio 2007 – 2013 în judeţul Teleorman, precum şi noile oportunităţi de finanţare din POR 2014 – 2020.

În cuvântul de deschidere, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat următoarele:

„Suntem într-o perioadă importantă în care acţiunile de finalizare pentru programul Regio 2007 – 2013 se îngemănează cu acţiunile de demarare a noului POR 2014 – 2020. Prin acţiunea de astăzi ne dorim, în primul rând, să fixăm mai bine ceea ce s-a întâmplat în perioada 2007 – 2013, prezentând trei proiecte de succes realizate în parteneriat de Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă” Sud Muntenia, formată din entităţi de la nivelul tuturor celor şapte judeţe din regiunea noastră. Cele trei contracte sunt printre cele mai provocatoare proiecte ce s-au implementat prin POR în Sud Muntenia, având un impact foarte mare. Pe de-o parte datorită aşezării la masă a tuturor judeţelor regiunii, care au dovedit că în momentul în care există interese comune, toate disensiunile şi diferenţele de opinii şi abordare se nivelează şi se poate ajunge la un punct comun, reprezentat aici de implementarea cu succes a trei proiecte de mare importanţă pentru comunităţile locale. Iar pe de altă parte, datorită utilităţii proiectelor realizate de ADI, cel mai important beneficiu fiind reprezentat de achiziţia acestor echipamente, care, pe lângă competenţa specialiştilor ISU, ne dau nouă mai multă încredere în cazul unor evenimente nedorite, precum accidente sau incendii.”

Ulterior acestei întâlniri de informare, jurnaliştii au putut vedea echipamentele pentru situaţii de urgenţă aflate la sediul ISU „A. D. Ghica”, ce au fost achiziţionate cu fonduri Regio 2007 – 2013 în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.3 „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență”Reamintim că în cadrul contractelor Regio, al căror beneficiar este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă” Sud Muntenia, s-au achiziţionat echipamente de specialitate pentru Inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.

Prin această acţiune se încheie runda de evenimente destinate mass-media, pentru promovarea impactului Regio 2007 – 2013, program aflat la final de implementare, prin care au fost vizitate în teren proiecte de succes derulate în Sud Muntenia cu finanţare nerambursabilă europeană. Scopul organizării acestor vizite a fost creşterea gradului de conştientizare în rândul mass-media şi publicului general asupra utilităţii fondurilor nerambursabile, pentru îmbunătăţirea infrastructurii locale şi, implicit, a condiţiilor de trai ale comunităţilor de la nivelul regiunii noastre.

În cadrul POR 2007 – 2013, la nivelul regiunii noastre au fost depuse în total 1.285 de proiecte, din care s-au semnat 757 de contracte, beneficiarii publici şi privaţi solicitând prin acestea finanţare nerambursabilă în valoare de 3.356.571.741,55 lei.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231