info regio

APR

20

2016

S-au publicat noi documente suport pentru dezvoltarea urbană!
Autoritatea de Management pentru POR 2014 – 2020 din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a publicat pe website-ul www.inforegio.ro un material ce conţine aspecte ce trebuie avute în vedere pentru finanţarea transportului public, precum şi un ghid privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor finanţate din FESI 2014 - 2020 – Egalitatea de şanse şi tratament şi Dezvoltarea durabilă.

Aceste documente pot fi consultate şi pe pagina de Internet a Agenţiei - http://regio.adrmuntenia.ro, secţiunea POR 2014 – 2020, link: http://regio.adrmuntenia.ro/por_2014-2020/#sdu.

Documentul suport Jaspers reprezintă o fundamentare a bunei practici în domeniul Ajutorului de Stat și Finanțării Transportului Public, bazată pe cele mai recente informații disponibile. Acesta a fost elaborat cu scopul de a sprijini autorităţile contractante în îndeplinirea cerinţelor de acces la finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020. Ghidul îndeplinește acest scop, stabilind următoarele: condiţiile în care utilizarea fondurilor publice poate fi considerată ca nefiind Ajutor de stat sau poate fi considerată ca fiind Ajutor de stat compatibil cu piaţa internă; structurile de gestionare a prestării de servicii de Transport Public Local, ce trebuie implicate în vederea accesării fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, astfel încât să se evite încălcarea regulilor privind ajutoarele de stat, și care sunt permise de legislaţia naţională; mecanismele de dotare a Operatorilor cu active noi sau recondiţionate, finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, care nu încalcă regulile privind ajutorul de stat.

Prima parte a ghidului privind temele orizontale are ca scop facilitarea aplicării obiectivului orizontal al egalității de șanse și de tratament în utilizarea fondurilor ESI pentru perioada 2014 - 2020 și pentru a încuraja acțiuni și măsuri eficiente în elaborarea și implementarea proiectelor, în conformitate cu prevederile Acordului de Parteneriat dintre România și Uniunea Europeană. Cea de-a doua parte are ca obiectiv facilitarea aplicării dezvoltării durabile în utilizarea fondurilor ESI pentru prezentul exerciţiu financiar și pentru a încuraja întreprinderea de acțiuni, pentru a evita sau a reduce efectele dăunătoare asupra mediului și a asigura beneficii nete pe plan social și economic în toate stadiile de viaţă ale proiectelor, în conformitate cu prevederile Acordului de Parteneriat dintre România şi Uniunea Europeană.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231