info regio

MAI

05

2016

Campus școlar modern pentru Liceul Teoretic „Carol I” din Feteşti, prin programul Regio
În data de 5 mai, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la evenimentul prilejuit de inaugurarea campusului Liceului Teoretic „Carol I” Fetești, construit cu ajutorul fondurilor Regio.

Unitatea Administrativ-Teritorială Fetești, împreună cu Liceul Teoretic „Carol I” Fetești, în calitate de beneficiari, au obţinut finanţare nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte deschis în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Contractul de finanţare pentru proiectul cu titlul „Campus școlar Liceul Teoretic <Carol I> Fetești” a fost semnat în toamna anului 2014, având o perioadă de implementare de aproximativ 22 de luni.

Investiţia însumează o valoare totală de aproape 28 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă a fost de peste 26 milioane de lei (fonduri FEDR – 22.154.237,57 lei; fonduri de la bugetul de stat – 3.388.295,16 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 521.276,18 lei).

Lucrările efectuate în cadrul acestui proiect au avut ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii educaționale preuniversitare din Fetești, prin construirea unui campus școlar în cadrul Liceului Teoretic „Carol I”, unde sunt înscrişi peste 900 de elevi.

Astăzi, după realizarea acestei investiţii cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, campusul asigură elevilor şi cadrelor didactice spații de învățământ moderne, facilități de cazare, o cantină, precum şi o sală de sport. Astfel, prin acest proiect european s-au executat lucrări de construire a unui nou corp de clădire a liceului, a unui cămin pentru elevi, a unei cantine, a unei clădiri de garsoniere destinate cadrelor didactice navetiste, precum și a unei săli de sport, respectiv a unui teren de sport.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231