info regio

OCT

07

2010

Microintreprinderile din judetul Ialomite primesc finantare Regio
La începutul lunii octombrie s-a semnat primul contract de finanţare ce vizează îmbunătăţirea mediului de afaceri din judeţul Ialomiţa. Beneficiarul asistenţei financiare nerambursabile din Programul Operaţional Regional, Domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntre-prinderilor”, este societatea comercială Rotatip SRL ce va primi fonduri europene  pentru proiectul „Achiziţionare aparat tipărit True Press 344RL”
Acesta este cel de-al patrulea contract ce se semnează după apariţia noului ghid de finanţare (iulie 2010), ce prevede eliminarea contribuţiei minime a solicitantului de 30% la valoarea eligibilă a proiectului (astfel valoarea finanţării nerambursabile solicitate poate reprezenta până la 100% din valoarea eligibilă a proiectului).
Valoarea totală a proiectului este de 1.518.628 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.224.700 lei unde finanţarea nerambursabilă din FEDR este în valoare de 846.880 restul reprezentând contribuţia solicitanului. Durata de implementare este de cinci luni.     
Domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” finanţează proiecte ce pot avea următoarele obiective:
  • Achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne pentru activitatea de producţie, prestare servicii, construcţii a microîntreprinderii;
  • Achiziţionarea de sisteme IT (hardware şi/sau software);
  • Construirea/extinderea/modernizarea spaţiilor de producţie/prestare servicii ale microîntreprinderii.
           Conform Ghidului solicitantului, solicitanţii eligibili sunt societăţile comerciale sau societăţile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor. Ghidul solicitantului pentru Domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” s-a publicat în data de  2 noiembrie 2009, iar cererile de finanţare pot fi depuse continuu, în condiţiile precizate în ghid, începând cu data de 23 noiembrie 2009.
ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

Daniela Traian,
Şef Serviciu Comunicare
inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231