info regio

IUL

22

2011

Front comun pentru absorbţia fondurilor europene!

Joi, 21 iulie 2011, Agenţia pentru Dezvoltare Regională a organizat Sesiunea de informare destinată Organismelor Intermediare din regiunea Sud Muntenia, eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie. În cadrul acestei întruniri, fiecare Organism Intermediar a prezentat pe scurt Programul Operaţional pe care îl implementează, situaţia proiectelor depuse şi contractate, precum şi tipurile de probleme întâmpinate de aplicanţi în implementarea proiectelor.

         Cu această ocazie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională, împreună cu celelalte Organisme Intermediare de la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia au identificat diferite modalităţi de colaborare, cu scopul de a veni în sprijinul beneficiarilor de fonduri europene, ce se confruntă cu dificultăţi în derularea proiectelor pentru care au primit asistenţă financiară nerambursabilă.

         Prezent la întâlnire, domnul Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, a semnalat problema întâmpinată de beneficiarii de fonduri Regio în ceea ce priveşte domeniul achiziţiilor publice. Acesta a subliniat necesitatea colaborării între toate Organismele Intermediare şi cu toţi factorii decizionali atât de la nivel regional, cât şi naţional, în vederea înaintării unei propuneri comune de îmbunătățire a legislaţiei achiziţiilor publice. De asemenea, la sfârşitul trimestrului al III-lea va fi semnat un protocol de parteneriat între Organismele Intermediare din Sud Muntenia, în vederea realizării unui schimb de informaţii între instituţiile semnatare. Astfel, în urma agreării acestui parteneriat, la nivelul regiunii Sud Muntenia va fi creat portofoliul tuturor proiectelor finanţate din fonduri structurale. Noua bază de date va permite evaluarea impactului programelor de finanţare în regiunea Sud Muntenia şi va contribui în mod semnificativ la actualizarea Strategiei de dezvoltare regională pentru următoarea perioadă de programare 2014 – 2020.        

Evenimentul, ce s-a desfăşurat în municipiul Călăraşi, la sediul central al ADR Sud Muntenia, a fost organizat cu sprijinul Axei prioritare 6 „Asistenţă tehnică”, finanţată din REGIO, acesta având scopul de a disemina rezultatele implementării Programului Operaţional Regional, precum şi de a facilita un schimb de experienţă între Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operaţionale.  

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231