info regio

AUG

22

2011

Fonduri nerambursabile Regio pentru îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor sociale din Urlaţi, judeţul Prahova!
 

În data de 3 august a.c., Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a semnat un nou contract de finanţare din Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Beneficiarul acestui contract de finanţare, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, a obţinut fonduri nerambursabile pentru proiectul „Lucrări de modernizare, reţele utilităţi, facilităţi de acces şi dotări la C.I.T.O.P.A.H. Urlaţi, judeţul Prahova”. Valoarea totală a proiectului este 3.617.331,28 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.840.157,00 lei, din care 2.414.133,45 lei reprezintă fonduri FEDR. 
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii şi a gradului de confort, dezvoltarea şi diversificarea serviciilor oferite în cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, prin realizarea lucrărilor de consolidare, reabilitare, modernizare şi echipare realizate la nivelul acestuia. Prin această investiţie se doreşte creşterea gradului de rezistenţă şi de stabilitate a clădirilor centrului, reabilitarea şi modernizarea acestora, dar şi a reţelelor de utilităţi, precum şi diversificarea serviciilor destinate recuperării şi implicării active pentru persoanele cu handicap. 

Prezentul proiect face parte dintr-o iniţiativă complexă de investiţii a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, care cuprinde mai multe unităţi de asistenţă socială şi centre de plasament şi care vizează modernizarea, dezvoltarea şi echiparea clădirilor în care acestea funcţionează. Direcţia intenţionează ca prin acest proiect să realizeze o îmbunătăţire a condiţiilor de trai ale beneficiarilor centrului, o îmbunătăţire a stării lor de sănătate, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă. Totodată, se urmăreşte creşterea gradului de implicare în activităţi lucrative în rândul beneficiarilor şi creşterea gradului de incluziune socială a acestora. 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

 

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231