info regio

SEP

15

2011

Elevii din mediul rural vor învăţa carte într-o şcoală modernizată cu fonduri Regio!
 

Cei 150 de elevi din comuna Râca au, începând din acest an şcolar, o unitate de învăţământ modernă, ridicată din fonduri europene. Micuţii se bucură atât de noua sală de sport şi de noul laborator de informatică, cât şi de faptul că au pentru prima dată grupuri sanitare moderne. 


Joi, 15 septembrie, a avut loc recepţia lucrărilor de execuţie la proiectul „Modernizare, extindere şi dotare Şcoala Generală cu clasele I – VIII, sat Râca, județ Argeş”. Lucrările au fost finanţate cu sprijin Regio, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. 


Beneficiarul contractului de finanţare este Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Râca. Valoarea totală a acestuia este de 1.941.023,74 lei. Pe durata a 18 luni de implementare a proiectului au fost realizate lucrări de modernizare şi extindere a imobilului Şcolii Generale I-VIII din comuna Râca, ce este de altfel singura insituţie de învăţământ şcolar din comună. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio s-au reabilitat şi dotat spaţiile existente cu materiale didactice şi echipament informatic pentru laboratoarele de fizică-chimie şi de informatică, precum şi sala de sport. Totodată a fost schimbată toată instalaţia electrică şi s-a înlocuit tâmplăria interioară. 


In prezent, la Şcoala Generală cu clasele I – VIII învaţă un număr de 150 de elevi din toate cele trei sate aparţinătoare comunei - Râca, Bucov şi Adunaţi. 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

 

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231