info regio

SEP

30

2011

Începe cea de-a doua rundă de întâlniri de lucru ale Grupurilor de Parteneriat Local din Sud Muntenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prin Direcţia Dezvoltare, va organiza în următoarea perioadă o nouă sesiune de întâlniri de lucru cu Grupurile de Parteneriat Local (GPL) din toate judeţele, astfel:

•    4 octombrie – Târgovişte – GPL Dâmboviţa;

•    5 octombrie – Piteşti – GPL Argeş;

•    6 octombrie – Alexandria – GPL Teleorman;

•    7 octombrie – Giurgiu – GPL Giurgiu;

•    10 octombrie – Călăraşi – GPL Călăraşi;

•    11 octombrie – Slobozia – GPL Ialomiţa;

•    12 octombrie – Ploieşti – GPL Prahova.

În cadrul celei de-a doua runde de şedinţe vor fi prezentate modul de organizare a procesului de planificare strategică pentru regiunea Sud Muntenia, domeniile prioritare propuse pentru care se vor realiza investiţii la nivelul fiecărui judeţ, dar şi la nivelul regiunii, precum şi elaborarea unei analize SWOT pe domenii, activitati ce vor ghida programarea instrumentelor structurale pentru perioada 2014 - 2020.

Iniţiativa demarată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia reprezintă începutul procesului de planificare pentru următoarea perioadă de programare. La începutul lunii mai 2011 a fost reactivat Comitetul Regional pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Regională 2014 – 2020. În perioada 12 - 22 iulie 2011 a avut loc prima rundă a întâlnirilor de lucru dedicată membrilor Grupurilor de Parteneriat Local din regiunea Sud Muntenia. Evenimentele, la care au participat peste 300 de persoane - reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai direcţiilor deconcentrate, precum şi reprezentanţi ai Organismelor Intermediare ale celorlalte Programe Operaţionale, au avut loc în toate cele şapte judeţe ale regiunii noastre. Membrii GPL participanţi la întâlnirile de la mijlocul lunii iulie au agreat un plan de măsuri, ce constă în identificarea nevoilor de la nivel judeţean şi cel regional, realizarea unei liste de priorităţi de investiţii la nivel regional şi corelarea nevoilor identificate cu obiectivele tematice atât de la nivel european, cât şi naţional.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este instituţia responsabilă pentru elaborarea strategiei şi a Planului de Dezvoltare Regională pentru următoarea perioadă de programare. Experții din cadrul Direcţiei Dezvoltare vor coordona activitatea Grupurilor de Parteneriat Local şi a Grupurilor Tematice de Parteneriat. Mai multe detalii despre această activitate puteţi obţine contactând Serviciul Strategii, Dezvoltare, Cooperare din cadrul Direcţiei Dezvoltare, e-mail programe@adrmuntenia.ro.


inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231