info regio

OCT

05

2011

Fonduri nerambursabile Regio pentru Centrul social multifuncţional de resurse şi servicii pentru adulţi cu handicap Dâmboviţa

În data de 5 octombrie a.c., domnul Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a participat, la Târgovişte, la evenimentul prilejuit de semnarea unui nou contract de finanţare din Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. 

Beneficiarul acestui contract de finanţare este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, care a obţinut fonduri nerambursabile pentru proiectul „Centrul social multifuncţional de resurse şi servicii pentru adulţi cu handicap Dâmboviţa”. Valoarea totală a contractului  este de 3.546.753,47 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.871.710 lei, fondurile  FEDR reprezentând  2.814.275,8 lei. 

Proiectul propriu-zis, a cărui durată de implementare este de 33 de luni, vizează înfiinţarea unui nou centru social pentru adulţii cu handicap în municipiul Târgovişte. Acesta va cuprinde, pe lângă serviciile oferite în prezent,  două noi tipuri de servicii sociale specializate destinate persoanelor adulte cu handicap din judeţul Dâmboviţa: Centrul de consiliere şi sprijin pentru integrare socială a persoanelor cu boli psihice şi Serviciul de recuperare şi reabilitare neuromotorie pentru persoane cu handicap. Fondurile Regio vor finanţa lucrări de modernizare şi reabilitare pentru trei clădiri şi echiparea acestora cu facilităţilor specifice unei astfel de destinaţii.

 „Proiectul, al cărui contract de finanţare s-a semnat astăzi, va contribui la crearea unei infrastructuri moderne, eficace şi eficiente, cu dotări la standarde europene, în domeniul serviciilor de asistenţă socială comunitară din municipiul Târgovişte destinat asistenţei sociale pentru persoanele adulte cu handicap”, a declarat domnul Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

 ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.


inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231