info regio

OCT

12

2011

Fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea Complexului de Servicii Sociale Giurgiu

În data de 12 octombrie a.c., domnul Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a participat, la Giurgiu, la evenimentul prilejuit de semnarea unui nou contract de finanţare din Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. 

Beneficiarul acestui contract de finanţare este Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Giurgiu, care a obţinut fonduri nerambursabile pentru proiectul „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Valoarea totală a contractului este de 3.639.292,49 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.764.876,83 lei (fondurile FEDR: 2.350.145,30 lei; fonduri buget naţional: 359.433,99 lei; cofinanţare eligibilă beneficiar: 55.297,54 lei). 

Obiectivul general al proiectului, a cărui durată de implementare este de 24 de luni, vizează reabilitarea, extinderea şi dotarea Complexului de Servicii Sociale Giurgiu, un centru social cu destinaţie multifuncţională, care acoperă o gamă variată de servicii, cu scopul de a ajuta copii şi cupluri mamă – copil aflate în dificultate, începând cu acceptarea lor în centru până la rezolvarea unor probleme specifice cu care acestea se confruntă temporar. Astfel, se urmăreşte creşterea numărului de locuri de rezidenţă la Centrul de primire în regim de urgenţă şi evaluare cu 10 locuri pentru copii aflaţi în situaţie de risc, neglijare, abuzare şi/sau abandon familial, la Centrul pentru mame şi copii victime ale violenţei la domiciliu cu două locuri pentru mamă şi copil, iar la centrul maternal cu şase locuri pentru mamă şi copil. Totodată, în cadrul acestui proiect, se va iniţia combaterea activă a fenomenului de violenţă domestică, cunoscute fiind efectele negative pe termen lung ale acesteia asupra societăţii noastre. 

Centrul de la Giurgiu va oferi sprijin prin consilierea victimelor violenţei pentru depăşirea situaţiei de criză, pentru păstrarea autonomiei personale şi pentru înlăturarea traumelor datorate abuzului. Aici se va asigura găzduirea în condiţii de securitate şi pe o perioadă limitată a victimei, timp în care aceasta va beneficia de consiliere de specialitate.

De asemenea, prin asistenţa financiară nerambursabilă Regio, se va dezvolta capacitatea şi infrastructura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu de a furniza servicii sociale specializate de calitate pentru sprijinirea integrării/reintegrării sociale a persoanelor aflate în dificultate. 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.


inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231