info regio

OCT

26

2011

Vizită la proiectele Regio implementate în judeţul Argeş!

În data de 25 octombrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat un eveniment de promovare a rezultatelor proiectelor implementate cu sprijin nerambursabil Regio în judeţul Argeş. Realizarea acestei acţiuni a avut scopul de a prezenta ziariştilor stadiul implementării proiectelor şi, implicit, impactul fondurilor structurale la nivel judeţean. 

În acest context, jurnaliştii din Argeş au fost informaţi cu privire la rezultatele celor 64 de contracte cu finanţare Regio ce se derulează în prezent. Astfel, sprijinul financiar nerambursabil obţinut de beneficiari va contribui la reabilitarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, la dotarea cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, dezvoltarea infrastructurii educaţionale, sprijinirea dezvoltării mediului privat, precum şi la valorificarea patrimoniului cultural şi dezvoltarea turismului în Argeş.

Reprezentanţii mass-media au vizitat mai multe obiective finanţate din Regio. Prima deplasare a avut loc la sediul unei societăţi comerciale din Piteşti, ce a primit finanţare nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 4 „Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul Major de Intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”. Beneficiarul SC TECNO DOCTOR ENDOSCOPY SRL a primit fonduri nerambursabile pentru proiectul „Dotarea cabinetului medical al SC TECNO DOCTOR ENDOSCOPY SRL cu aparatură modernă”. Valoarea totală a proiectului este de 573.335,08 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 462.367 de lei. 

Cel de-al doilea proiect vizitat a fost „Modernizare DJ 734 Voinești (DN73 – Lerești – Voina în vederea îmbunătățirii şi dezvoltării infrastructurii de turism, km 0+000 – 19+840, L=19,840 km”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Argeş. Contractul de finanţare a fost semnat în luna mai 2009 şi are o valoare totală de 53.263.902,44 lei, din care valoarea eligibilă acordată prin FEDR reprezintă 41.351.925,62 lei. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii de acces destinată activităţii de turism de pe raza localităţilor Voineşti - Lereşti până la Cabana Voina, în vederea sprijinirii creşterii economice, prin crearea unui cadru favorabil atragerii investiţiilor şi crearea unor locuri de muncă durabile.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231