info regio

OCT

31

2011

Vizită la proiectele Regio implementate în judeţul Prahova!

Vineri, 28 octombrie, ADR Sud Muntenia a organizat un eveniment de promovare a proiectelor implementate cu sprijin nerambursabil Regio în judeţul Prahova. În acest context, jurnaliştii prahoveni au fost informaţi cu privire la rezultatele celor 43 de contracte cu finanţare Regio ce se derulează în prezent. Astfel, asistenţa financiară nerambursabilă obţinută de beneficiari va contribui la reabilitarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, la dotarea cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, sprijinirea dezvoltării mediului privat, precum şi la valorificarea patrimoniului cultural şi dezvoltarea turismului în judeţul Prahova.

Primul obiectiv finanţat din Regio vizitat a fost o sală de fitness din municipiul Ploieşti. SC Byamax Group SRL a primit finanţare nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 4 „Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local”, DMI 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” pentru proiectul „Dotare spaţiu întreţinere corporală”. Valoarea totală a proiectului este de 1.055.752,12 lei, din care valoarea totală eligibilă FEDR este de 827.468 de lei. 

Următorul proiect vizitat de către jurnalişti a fost „Creşterea capacităţii de trafic prin realizarea legăturii rutiere între DN1 şi DN1B (realizarea drumului judeţean de centură DJ236) în zona de nord a Municipiului Ploieşti”. Unitatea Administrativ-Teritorială a Judeţului Prahova, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanţare în luna noiembrie 2010, valoarea totală a acestuia fiind de 43.912.185,38 lei, din care valoarea totală eligibilă reprezintă 27.835.539 de lei. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea teritorială durabilă prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi a relaţiilor funcţionale dintre zonele urbane şi rurale din cadrul Polului de Creştere Ploieşti - Prahova. Prin acest proiect se urmăreşte decongestionarea traficului în zona de nord a municipiului Ploieşti, prin separarea traficului de tranzit de cel al zonei comerciale Ploieşti Nord, cel al zonei de producţie şi servicii şi de traficul periurban.

Cel de-al treilea proiect vizitat a fost „Restaurare şi punere în valoare a Ansamblului Medieval al fostei Mănăstiri Vărbila”. Unul dintre cele mai vechi aşezăminte religioase, ansamblul fostei Mănăstiri Vărbila, înscris în lista monumentelor istorice ale judeţului Prahova, se află situat la circa 20 km depărtare faţă de municipiul Ploieşti şi circa 6 km de oraşul Urlaţi, în satul Vărbila, comuna Iordăcheanu. Această mănăstire, având hramul „Adormirii Maicii Domnului”, este atestată documentar la începutul veacului al XVI-lea şi face parte din categoria monumentelor istorice grupa A, de valoare naţională şi universală. Beneficiarul, Parohia Vărbila, a primit asistenţă nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 5, DMI 5.1 „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”. Valoarea totală a proiectului este de 8.214.351,04 lei, din care valoarea eligibilă reprezintă 6.795.621 de lei.

 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.


inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231