info regio

DEC

07

2011

Sesiuni de informare destinată studenţilor din regiunea Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, a organizat în perioada 5 - 7 decembrie a.c. două evenimente destinate studenţilor din regiunea Sud Muntenia. Astfel, în data de 5 decembrie a avut loc sesiunea de informare destinată studenţilor de la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, iar în data de 7 decembrie a avut loc întâlnirea cu tinerii cursanţi de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești.

Organizarea acestor evenimente a avut ca scop promovarea Regio - Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 în rândul studenţilor, precum şi impulsionarea interesului tinerilor pentru oportunităţile oferite de finanţările europene. Astfel, studenţilor le-au fost prezentate noţiuni generale despre accesarea fondurilor europene prin Regio, aceştia fiind familiarizaţi cu axele prioritare şi domeniile majore de intervenţie ale programului de finanţare, dar şi cu proiectele implementate la nivelul judeţelor Prahova şi Argeş, care deja au câştigat asistenţă nerambursabilă prin POR. 

Totodată, în cadrul acestor sesiuni de informare s-au purtat discuţii pe tema procesului de planificare pentru următoarea perioadă de programare (2014 – 2020). Astfel, au fost abordate subiecte privind noul context al programării strategice pentru Sud Muntenia, precum şi noile orientări la nivel european şi naţional, ce vor ghida programarea instrumentelor structurale pentru perioada 2014 - 2020. 

Sesiunile de informare dedicate studenţilor privind implementarea POR la nivelul regiunii noastre vor continua şi anul viitor, acestea vizând informarea tinerilor cu privire la sprijinul, implicarea şi contribuţia Uniunii Europene la dezvoltarea echilibrată a regiunilor României, stadiul implementării Regio şi valoarea adăugată pe care proiectele finanţate în cadrul acestui program o aduc în Sud Muntenia.


Evenimentul, la care au participat aproximativ 120 de studenţi, a fost organizat cu sprijinul Axei prioritare 6 „Asistenţă tehnică”, finanţată din REGIO, acesta având scopul de a disemina rezultatele implementării Programului Operaţional Regional în Sud Muntenia.


ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.


inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231