info regio

MAR

15

2012

Conferinţa regională de prezentare a Raportului anual de implementare a Regio în Sud Muntenia

În data de 15 martie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, la sediul central din Călărași, Conferința regională de prezentare a Raportului anual de implementare a Programului Operațional Regional în Sud Muntenia, eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie. Conferinţa a fost dedicată autorităților publice locale din regiunea noastră, membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reprezentanţilor Organismelor Intermediare şi mass-mediei.

Cu această ocazie au fost oferite informații de specialitate despre activitățile implementate de ADR Sud Muntenia la nivelul regiunii noastre pentru promovarea Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 în anul precedent, 2011. De asemenea au fost prezentate numărul de proiecte depuse şi stadiul de implementare a acestora la nivelul regiunii Sud Muntenia, precum şi rezultatele obţinute cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio. Până în data de 14 martie, la sediul ADR Sud Muntenia s-a depus un număr de 884 de proiecte, prin care se solicită finanţare nerambursabilă din Regio, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Dezvoltare (PIDU) – Municipiul Piteşti, PID-ul Polului de Creştere Ploieşti şi Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană pentru 12 centre urbane. Din cele 884 de cereri depuse au fost semnate 349 de contracte de finanţare, cu o valoare nerambursabilă solicitată de 2.117.504.838,55 lei.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost dedicată prezentării stadiului de pregătire a procesului de planificare pentru următoarea perioadă de programare (2014 – 2020). Astfel, au fost abordate teme privind noul context al programării strategice pentru Sud Muntenia, modul de organizare a acestui proces la nivelul regiunii noastre, precum şi noile orientări strategice la nivel european şi naţional, ce vor ghida programarea instrumentelor structurale pentru perioada 2014 - 2020.

 Anual, începând cu 2009, ADR Sud Muntenia organizează o conferinţă regională de prezentare a acțiunilor implementate în vederea promovării impactului Regio asupra dezvoltării socio-economice a regiunii noastre. Acest tip de eveniment este organizat cu sprijinul Axei prioritare 6 „Asistenţă tehnică”, finanţată din Regio, având scopul de a disemina mesaje generale despre rolul Uniunii Europene şi sprijinul financiar acordat pentru dezvoltarea regiunilor din România, cu precizări specifice legate de obiectivele Programului Operaţional Regional în regiunea Sud Muntenia, transparenţa procesului de alocare a fondurilor, etapele şi rezultatele obţinute în implementarea programului.

 

 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231