info regio

MAR

20

2012

Întâlnirea la nivel regional cu mass-media din Sud Muntenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, a organizat în data de 20 martie un eveniment de informare dedicat reprezentanţilor mass-media din regiunea noastră. 

Întâlnirea la nivel regional cu mass-media a avut ca scop prezentarea stadiului actual de implementare a proiectelor depuse în cadrul REGIO – Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, atât la nivel regional, cât şi naţional. Astfel, în prima parte a evenimentului s-a făcut o scurtă prezentare a celor 327 de proiecte, ale căror contracte de finanţare au fost semnate deja şi care se află în prezent în implementare, cu accent pe problemele pe care le-au întâmpinat beneficiarii în realizarea activităţilor propuse în cadrul proiectelor. Până la sfârşitul anului 2011, la sediul Agenţiei s-a depus un număr de 882 de proiecte, din care 327 de contracte de finanţare au fost semnate, acestea având o valoare nerambursabilă solicitată de 2.081.906.725,66 lei.

„Pentru regiunea noastră, acest program a reprezentat o mare oportunitate în ceea ce priveşte posibilităţile de finanţare nerambursabilă, în mod special pentru autorităţile locale. Fondurile sunt utilizate pentru finanţarea unor proiecte cu impact major asupra dezvoltării locale, fi că este vorba de dezvoltarea oraşelor, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport, a celei educaţionale şi de sănătate, fie că este vorba de sprijinirea mediului de afaceri sau valorificarea potenţialului turistic şi a patrimoniului cultural. Până în data de 31 decembrie 2011, gradul de contractare a fondurilor alocate regiunii Sud Muntenia a fost de 86,2%, domeniile majore de intervenţie 2.1, 3.1 şi 3.4 fiind contractate integral sau supracontractate.”, a declarat domnul Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia. 

În cea de-a doua parte a întâlnirii, reprezentanţii mass-media au fost informaţi despre activităţile de informare şi publicitate desfăşurate în anul 2011 pentru promovarea programului şi despre rezultatele implementării proiectelor finanţate din Regio. Astfel, în 2011, având în vedere că a fost anul în care au început să fie vizibile rezultatele proiectelor demarate în 2007, măsurile de informare şi publicitate s-au axat pe promovarea impactului finanţărilor din Regio şi încurajarea depunerii de noi proiecte. Aşadar, activităţile derulate de Agenţie s-au concentrat, în principal, pe promovarea proiectelor de succes, prin care comunităţile au reuşit să se dezvolte în urma investiţiilor prin Regio. Un aspect important de relevat în această perioadă este creşterea gradului de informare a beneficiarilor finanţărilor Regio cu privire la drepturile şi obligaţiile lor contractuale, dar şi importanţa implementării corecte şi eficiente a proiectelor derulate prin Regio.

În 2011, odată cu semnarea contractelor de finanţare din POR, s-au organizat 19 seminarii de informare şi instruire pentru beneficiarii proiectelor care au primit fonduri Regio. La aceste evenimente au participat 347 de reprezentanţi ai echipelor de implementare a proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile Regio. Totodată, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor care implementează deja proiecte Regio, Agenţia a organizat şapte seminarii în fiecare judeţ component al regiunii noastre, la care au participat 314 persoane. 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

 

 

Daniela TRAIAN,

Şef Serviciu Comunicare

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231