info regio

IUN

05

2012

Suspendarea depunerii proiectelor în cadrul Regio, pentru dezvoltarea structurilor de afaceri din Sud Muntenia
Se suspendă depunerea proiectelor în cadrul Regio,pentru dezvoltarea structurilor de afaceri din Sud Muntenia


Începând din data de 13 iunie 2012, ora 16:00, la nivelul regiunii Sud Muntenia se suspendă procesul de depunere a proiectelor în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 4 „Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală”.

Această suspendare survine în urma emiterii de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a unei Instrucţiuni ce prevede întreruperea procesului de depunere a cererilor de finanţare în cadrul acestui domeniu de intervenţie. Menţionăm că pentru Domeniul major de intervenţie 4.1, regiunea noastră are o alocare financiară de 37,11 milioane de euro.

Până astăzi, 5 iunie 2012, la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia au fost depuse 25 de proiecte, din care: 10 contracte de finanţare au fost semnate, trei proiecte au fost retrase de către aplicant, şase au fost respinse, un proiect se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, un proiect se află în etapa precontractuală şi patru proiecte se află în rezervă. Valoarea asistenţei nerambursabile solicitate prin aceste 16 proiecte (exceptând proiectele retrase şi respinse) este de aproximativ 56,02 milioane de euro (echivalentul a 243,59 milioane de lei). Astfel, suma solicitată prin aceste contracte depăşeşte cu 18,91 milioane de euro valoarea alocată regiunii, respectiv cu 50,95%.
                                                     
                                                   ◊

Potrivit Ghidului Solicitantului, lansat în data de 25 aprilie 2008, în cadrul DMI  4.1 sunt finanţate proiectele ce vizează: crearea şi modernizarea structurilor regionale şi locale de sprijinire a afacerilor având ca scop atragerea investiţiilor, revigorarea şi dezvoltarea economiilor locale şi regionale.
Structurile de sprijinire a afacerilor reprezintă structuri clar delimitate, ce asigură o serie de facilităţi şi/sau spaţii pentru desfăşurarea activităţilor economice de producţie şi de prestare servicii. Acestea au ca scop atragerea investiţiilor şi dezvoltarea potenţialului resurselor umane şi materiale ale zonei.


ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231