info regio

IUN

07

2012

Municipiul Slobozia primeşte fonduri Regio pentru amenajarea unei platforme industriale
În data de 7 iunie a.c. s-a semnat un nou contract de finanţare în cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Subdomeniul „Centre urbane”.

Beneficiarul este UAT Municipiul Slobozia, care primeşte asistenţă financiară pentru un proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Proiectul se numeşte „Utilităţi platformă industrială IMM – Slobozia” şi are o durată de implementare de 14 luni. Valoarea totală a acestuia este de 17.420.877,84 lei, din care 13.224.387 de lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR: 5.421.998,67 lei, fonduri bugetul naţional: 1.190.194,83 lei, contribuţia eligibilă a beneficiarului: 6.612.193,50 lei). Implementarea proiectului vizează realizarea utilităţilor complete pentru viitoarea platformă industrială pentru IMM-uri în municipiul Slobozia, ce se va întinde pe o suprafaţă de 15 hectare. Aceasta este o investiţie de tip greenfield, ce are ca scop dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului în judeţul Ialomiţa, precum şi crearea de locuri de muncă.

IMM-urile reprezintă un sector important, ce are nevoie să fie sprijinit, prin asigurarea unui mediu favorabil dezvoltării acestora. Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se doreşte realizarea unor primi paşi esenţiali în amenajarea unei platforme industriale, şi anume asigurarea utilităţilor publice de bază prin: crearea unei reţele de drumuri interioare şi parcări, împrejmuirea şi realizarea iluminatului perimetral, a reţelei de apă potabilă, a reţelei de alimentare cu gaze naturale, a reţelei de canalizare ape menajere uzate şi ape pluviale, precum şi a reţelei de alimentare cu energie electrică. Prin acest proiect se urmăreşte stimularea dezvoltării de „concentrări de firme”, aşa-numitele „clustere” cu rol important pentru creşterea competitivităţii economiei locale.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231