info regio

AUG

18

2012

Fonduri nerambursabile Regio pentru un nou parc industrial şi logistic în Giurgiu
 

În data de 17 august, Liviu Musat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a semnat un nou contract de finanţare pentru dezvoltarea mediului de afaceri din judeţul Giurgiu. Astfel, SC EUROPEAN LOGISTIC PARK INTERNATIONAL SRL, în calitate de beneficiar, a primit asistenţă nerambursabilă în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală”. Proiectul „Înfiinţare structură de afaceri în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu” are o valoare totală de 84.911.578,52 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 57.605.698,25 lei (36.065.775,56 lei fonduri nerambursabile FEDR, 4.258.213,21 lei fonduri de la bugetul de stat, 17.281.709,48 lei cofinanţarea beneficiarului).

La acest eveniment au fost prezenţi secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), domnul Marcel Ioan Boloş, care a semnat contractul de finanțare din partea Autorităţii de Management pentru POR, directorul general al Direcţiei Generale pentru Cooperare Teritorială din cadrul MDRT, domnul Iuliu Bara, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră RO – BG, doamna Nicoleta Mincu, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi, primarul municipiului Călăraşi, domnul Daniel Ştefan Drăgulin, precum şi reprezentanţi ai mass-mediei din judeţele Giurgiu şi Călăraşi.

 

Proiectul vizează crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor la standarde internaţionale, localizată pe DN5 (E70) în judeţul Giurgiu şi la doar 25 km sud de Bucureşti, având ca scop atragerea investiţiilor, precum şi revigorarea şi dezvoltarea economiei locale şi regionale. Astfel, cu ajutorul asistenţei nerambursabile Regio se vor construi două hale cu funcţiunea de depozitare şi spaţii administrative şi se vor realiza lucrări pentru asigurarea utilităţilor aferente. Totodată, se vor realiza platforme şi drumuri de acces. Terenul aferent structurii de afaceri are o suprafaţă de 64.946 mp.

Investiţia se află într-o zonă cu un potenţial mare de dezvoltare datorat infrastructurii rutiere. DN5 este o arteră strategică prioritară, ce leagă Bucureştiul de Portul Giurgiu de la Dunăre, conectându-l cu Marea Neagră la Constanţa, dar şi cu Europa de Vest. Prin urmare, este un nod logistic multimodal ce va acţiona ca un catalizator pentru dezvoltarea mediului de afaceri local şi regional.

În urma implementării acestui proiect, ce se va desfăşura pe o perioadă de 17 luni, se vor crea noi locuri de muncă, iar activitatea economică zonală va beneficia de un impuls, investiţia deschizând posibilităţi şi pentru alte domenii economice conexe activităţii desfăşurate în incinta structurii de afaceri. 

Proiectul Societăţii Comerciale EUROPEAN LOGISTIC PARK INTERNATIONAL este cea de-a treia investiţie derulată cu fonduri Regio la nivelul judeţului Giurgiu, ce vizează dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor. Până în prezent, în regiunea Sud Muntenia, în cadrul Domeniului major de intervenţie 4.1, ce vizează dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor, s-au depus 26 de proiecte, dintre care s-au semnat 11 contracte de finanţare, valoarea fondurilor nerambursabile solicitate fiind de aproximativ 57,52 milioane de euro. Depunerea proiectelor în cadrul acestui domeniu de finanţare în regiunea noastră a fost suspendată în data de 13 iunie a.c..

 

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231