info regio

NOI

08

2012

Regio sprijină dezvoltarea zonei turistice a oraşului Sinaia!

Miercuri, 7 noiembrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Eduard Hellvig, şi primarul oraşului Sinaia, Vlad Gheorghe Oprea, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea domeniului schiabil Sinaia – Perla Carpaților – realizare instalație de zăpadă artificială în Valea Soarelui”. Beneficiarul finanţării este Unitatea administrativ-teritorială Sinaia, care a primit asistenţă nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 29.183.968 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 23.008.170 de lei (fonduri nerambursabile FEDR: 10.606.766,37 lei; valoare nerambursabilă din bugetul național: 897.318,63 lei; cofinanţare beneficiar: 11.504.085 de lei). 

Proiectul vizează dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii turistice a staţiunii Sinaia, prin înzăpezirea artificială a pârtiilor din Valea Soarelui. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se va achiziţiona un sistem alcătuit din: priză de apă, un rezervor de stocare, staţii de pompare, posturi de transformare, un sistem de distribuţie a apei, electranţi şi 25 de tunuri de zăpadă, din care 13 mobile şi 12 fixe. Instalaţia va permite acoperirea cu zăpadă artificială a întregului domeniu schiabil din Valea Soarelui. 

Într-o staţiune montană precum Sinaia, un domeniu schiabil bine dezvoltat este una din condiţiile esenţiale în vederea atragerii de turişti. Lansarea de noi produse turistice, deschiderea de noi pârtii, omologarea şi dotarea lor cu instalaţii de zăpadă artificială vor conduce la creşterea gradului de atractivitate a staţiunii Sinaia. 

Implementarea acestui proiect este importantă pentru pregătirea infrastructurii necesare susţinerii probelor de schi alpin şi snowboard din cadrul Festivalului Olimpic pentru Tineretul European, ce se va desfăşura în 2013 pe Valea Prahovei şi în Braşov. Totodată, această infrastructură va deservi şi altor competiţii naţionale şi internaţionale ce se vor organiza pe domeniul schiabil din Valea Soarelui. 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.


inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231