info regio

DEC

19

2012

Întâlnirea la nivel regional cu mass-media din Sud Muntenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, a organizat miercuri, 19 decembrie, un eveniment de informare dedicat reprezentanţilor mass-media din regiunea noastră. Evenimentul a avut loc la sediul central al ADR Sud Muntenia din municipiul Călăraşi, începând cu ora 11:00.

Scopul organizării întâlnirii regionale cu reprezentanţii mass-media a fost de a promova rezultatele implementării Regio - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 în Sud Muntenia. Cu această ocazie, reprezentanţii Agenţiei au furnizat informaţii utile despre derularea programului şi exemple de succes privind implementarea proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile Regio. 

În ceea ce priveşte stadiul actual de implementare a Regio, până în data de 19 decembrie, la sediul ADR Sud Muntenia a fost depus un număr de 888 de proiecte, din care s-au semnat contractele de finanţare pentru 464 de cereri, ce se află în prezent în implementare, acestea având o valoare nerambursabilă solicitată de 2.377.739.645,41 lei.

„Pentru regiunea noastră, acest program a reprezentat o mare oportunitate în ceea ce priveşte posibilităţile de finanţare, fie că este vorba de sprijinirea mediului de afaceri, fie de valorificarea potenţialului turistic şi a patrimoniului cultural. Până în luna decembrie 2012, gradul de contractare a fondurilor alocate regiunii Sud Muntenia este de 98,40%, fiind contractate integral sau supracontractate fondurile aferente domeniilor majore de intervenție 1.1, Sub-domeniul „Centre Urbane”, 2.1, 3.4 , 4.1 şi  5.1. În viitorul imediat apropiat, având în vedere că am trecut deja de jumătatea perioadei de programare, avem ca prioritate supracontractarea, luând în considerare faptul că există două surse mari de economii. Pe de o parte, vorbim despre economiile realizate în urma atribuirii contractelor de achiziţii publice, iar, pe de altă parte, cea de-a doua sursă este reprezentată de corecțiile financiare aplicate. Ne dorim foarte mult să păstrăm banii la nivelul regiunii, drept pentru care, lunar, facem calcule, vedem cât s-a economisit în acea perioadă și transmitem solicitări la nivelul AM POR, astfel încât să fie acceptate spre finanţare proiectele aflate pe lista de rezervă. Este foarte important să obținem decizia de finanțare cât mai repede posibil, pentru că aplicanții au nevoie de un timp rezonabil să-și refacă documentele pentru proiectele respective, să le depună astfel încât, până în luna iulie 2015, să finalizeze integral operațiunile prevăzute.”, a declarat domnul Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

Totodată, s-au purtat discuţii despre stadiul procesului de programare a perioadei 2014 – 2020, şi anume actualizarea Planului de Dezvoltare Regională (PDR), a cărui primă schiţă va fi creionată până la sfârşitul acestui an, precum şi despre portofoliul de proiecte strategice cu impact regional, ce va însoţi PDR. Despre previziunile noii perioade de programare, directorul Agenţiei, Liviu Muşat, a declarat următoarele: „Suntem convinşi că rezultatele pe care le vom obţine în cadrul Regio ne vor da dreptul nouă, regiunilor, să fim unii dintre actorii importanţi ai procesului decizional pentru următorul interval de programare. Pentru a scoate la lumină potenţialul acestei regiuni, cooperarea este esenţială, fie că este vorba de cooperare între judeţe, între centru şi regiuni, fie între comunităţile cu nevoi şi agenţia noastră, în calitate de partener al acestor comunităţi.”.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.


inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231