info regio

IUN

07

2013

Priorităţile de finanţare pentru dezvoltarea rurală în perioada 2014 - 2020, prezentate la şedinţa Filialei Judeţene Teleorman a Asociaţiei Comunelor din România
În data de 7 iunie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la şedinţa extraordinară a Filialei Judeţene Teleorman a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), ce a avut loc la Alexandria.

Cu această ocazie, directorul Liviu Muşat a prezentat stadiul implementării Programului Operațional Regional 2007 – 2013 în Sud Muntenia şi în special la nivelul județului Teleorman, precum și cele şapte priorităţi de finanţare pentru următoarea perioadă de programare, 2014 - 2020, cu accent pe domeniul prioritar „Dezvoltarea rurală şi agricultura”. Măsurile propuse pentru acest domeniu sunt următoarele: revitalizarea comunităților rurale; conservarea și îmbunătățirea mediului înconjurător a comunităților rurale și protejarea moștenirii culturale; diversificarea economiei rurale şi creşterea competitivităţii acesteia; dezvoltarea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii de sprijin a agriculturii și silviculturii; diversificarea și dezvoltarea sectorului agricol și agro-alimentar; instruire și consultanță în agricultură.

Agricultura, sector important al economiei regionale, este prezentă în toate judeţele regiunii Sud Muntenia, ponderea cea mai mare fiind deţinută de cele patru judeţe din sudul acesteia - Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Sub aspect spaţial, judeţele cu cea mai mare pondere a suprafeţei spaţiului rural sunt Argeş (6.431 m²) şi Teleorman (5.369 m²). Spaţiul rural prezintă o mare diversitate, având în general aceleaşi caracteristici şi probleme, cum ar fi: venituri mai scăzute, populaţie îmbătrânită, dependenţă ridicată de agricultură, mai puţine opţiuni de angajare şi, nu în ultimul rând, servicii mai slab plătite.

Dezvoltarea şi amenajarea rurală este una dintre cele mai complexe teme discutate în zilele noastre, deaorece, în esenţa sa, presupune realizarea unui echilibru între cerinţa de conservare a spaţiului rural economic, ecologic şi social-cultural ale ţării, pe de o parte, şi tendinţa de modernizare a vieţii rurale, pe de altă parte.

La şedinţa extraordinară a Filialei Judeţene Teleorman a Asociaţiei Comunelor din România au participat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, preşedintele ACoR, Emil Drăghici, europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă, precum şi alţi parlamentari din judeţul Teleorman.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231