info regio

AUG

08

2013

Infrastructura de sănătate din municipiul Curtea de Argeş, reabilitată cu sprijin Regio
În data de 7 august, în prezența domnului Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia și a domnului Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județan Argeș, Municipiul Curtea de Argeş a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului Curtea de Argeş”.

La nivelul județului Argeș acesta este primul contract de finanţare în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Proiectul are o valoare totală de 6.391.597,80 lei, din care 5.002.511,92 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile solicitate.

Investiţia finanţată din Regio și care se va derula pe parcursul a 14 luni urmăreşte îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, cu impact direct asupra creşterii calităţii serviciilor de sănătate acordate persoanelor din Curtea de Argeş. Potrivit cererii de finanţare, aproximativ 70.000 de persoane vor putea beneficia anual de servicii medicale performante. Fondurile nerambursabile vor fi folosite pentru modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului integrat, fapt ce va conduce la creşterea numărului de consultaţii şi la eficientizarea actului medical.

Domnul Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, a afirmat că „Este o bucurie pentru noi semnarea acestui contract de finanțare, ca de altfel semnarea oricărui contract, însă dacă în cazul altor contracte am avut niște emoții vis-a-vis de modul cum va fi implementat proiectul, având în vedere experiența acumulată în acești ani în Primăria Municipiului Curtea de Argeș, și date fiind evenimentele derulate în implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, sunt convins că proiectul se va încheia cu succes. Sunt convins că veți atribui contractul de lucrări cel mai important până la sfârșitul iernii poate și mai devreme, astfel încât primăvara să vă găsească cu motoarele turate la maxim. Altfel spus, cred că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană trebuie privit ca o experiență acumulată, nu puțină, ce va fi pusă de dumneavoastră, de specialiștii și decidenții din primărie în slujba acestui proiect. Despre utilitatea proiectului pentru cetățenii din Curtea de Argeș, și bineînțeles din împrejurimi, sunt convins că este un proiect mai mult decât necesar pentru că impactul proiectului depășește granițele orașului. O parte importantă din finanțare se direcționează către echipamentul și către actul medical, foarte importante alături de construcție. Sunt convins de complementaritatea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană cu acest proiect și, sperăm noi, cât mai repede, și cu școlile. Ne dorim să mergem în lista de rezerve finanțate cât mai jos în speranța că poate nu toate, dar măcar una-două școli din Curtea de Argeș să fie finanțate, astfel încât Regio 2007 – 2013 să fie un program de referință pentru comunitatea dumneavoastră.

Până acum, județul Argeș a avut proiecte în toate axele Programului Operațional Regional, vorbesc de contracte de finanțare semnate, exceptând acest domeniu de intervenție 3.1 'Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate'. Iată că odată cu semnarea acestui contract, practic tot ceea ce se putea finanța prin Programul Operațional Regional se regăsește în județul Argeș și aceasta spune mult despre preocupările, atât ale administrației locale argeșene, cât și ale mediului de afaceri, vis-a-vis de absorbția de fonduri europene. Urmează un proiect similar la ambulatoriul de la Mioveni și sunt convins că și acolo lucrurile vor fi bune.

Vreau să vă felicit și să vă urez succes în implementare!”

La nivelul regiunii Sud Muntenia, din Programul Operaţional Regional 2007-2013 au fost finanţate până la această dată şapte proiecte ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate, valoarea totală a cererilor de finanţare ridicându-se la 211.033.436,65 de lei. Municipiul Curtea de Argeş mai este beneficiar Regio şi pentru alte trei contracte de finanţare Regio în cadrul Axei prioritare 1 - „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Centre urbane”.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231