info regio

OCT

22

2013

ADR Sud Muntenia a semnat la Călăraşi primul contract Regio din ţară pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe
Marţi, 22 octombrie, la sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Călăraşi, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, împreună cu primarul Daniel Ştefan Drăgulin au semnat contractul de finanţare prin care municipiul Călăraşi va primi fonduri nerambursabile în cadrul programului Regio, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”. În cadrul DMI 1.2, acesta este primul contract de finanţare semnat în ţară şi, totodată, primul contract semnat la nivelul regiunii Sud Muntenia.

Proiectul „Reabilitarea termică a blocurilor A9, A20, A21 şi A23 din municipiul Călăraşi” are o valoare totală de 2.489.882,81 lei, din care 2.252.707,67 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (1.108.332,17 lei fonduri FEDR; 243.292,43 lei finanţare de la bugetul de stat; 901.083,07 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului).

Cu sprijin financiar Regio, în municipiul Călăraşi vor fi reabilitate termic 128 de apartamente. Astfel, se vor realiza lucrări de reabilitare termică atât la anvelopele clădirilor, cât şi la unele componente ale sistemului de încălzire ale blocurilor A9, A20, A21 şi A23. În urma împlementării acestui proiect, ce are ca termen de realizare 15 luni, se vor îmbunătăţi condiţiile de confort interior, se vor reduce consumul energetic, implicit, a costurilor de întreţinere pentru încălzire şi apă caldă menajeră, precum şi a emisiilor poluante. În aceste blocuri, ce au fost construite între anii 1950 şi 1990, locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri de până la 500 de euro pe membru de familie.

În cadrul conferinţei de presă organizată cu prilejul semnării contractului de finanţare, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat următoarele:

„Este un moment important şi pentru noi astăzi, fiind o premieră şi pentru Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia - este primul contract pe care îl semnăm pe Axa prioritară 1, Domeniul major de intervenţie 1.2, ce are ca obiectiv reabilitările energetice. De altfel este o premieră la nivelul întregii ţări. Până la acest moment am parcurs jumătatea mai uşoară a proiectului, cea de până la semnarea contractului, urmează cealaltă jumătate, cel puţin la fel de importantă şi de complexă pentru atribuirea contractului şi derularea lui, însă sunt convins că acest lucru se va întâmpla fără nicio problemă. Din partea mea şi a colegilor din Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia vor exista aceeaşi solicitudine şi aceeaşi dorinţă de colaborare, astfel încât să nu dăm niciun leu înapoi Comisiei Europene. Vă felicit pentru semnarea acestui contract şi aşteptăm cu siguranţă atât cel de-al doilea proiect în cadrul POR 2007-2013, cât şi alte proiecte în următoarea perioadă de programare.”

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231