info regio

APR

01

2014

Bilanţul anual al implementării programului Regio în Sud Muntenia
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, în data de 31 martie, Conferinţa regională de prezentare a raportului anual de implementare a Programului Operaţional Regional în Sud Muntenia. Acţiunea a avut scopul de a prezenta bilanţul anual de implementare a Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 la nivelul Sud Munteniei, precum şi de a informa participanţii despre perioada de programare 2014 - 2020.

Cu această ocazie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a oferit informaţii despre stadiul implementării Programului la nivelul regiunii Sud Muntenia şi despre rezultatele obţinute prin proiectele derulate cu sprijin financiar nerambursabil Regio: „Până la sfârşitul lunii decembrie, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost depuse aproape 900 de proiecte, pentru care s-a solicitat finanţare Regio, dintre care s-au semnat contractele pentru aproximativ 530 de cereri, a căror valoare totală a asistenţei financiare nerambursabile depăşeşte 3 miliarde de lei, reprezentând fonduri FEDR şi de la bugetul de stat. Proiectele contractate vizează dezvoltarea urbană (peste 50 de contracte, cu o valoare nerambursabilă de peste un miliard de lei), a infrastructurii de transport rutier (aproape 20 de contracte – aproximativ 800 de milioane de lei), a infrastructurii sociale (peste 80 de contracte – aproximativ 500 de milioane de lei), a mediului de afaceri (aproape 350 de contracte – aproximativ 400 de milioane de lei) şi dezvoltarea infrastructurii de turism (aproape 30 de contracte – peste 350 de milioane de lei).

Totodată, aş vrea să detaliez şi doi dintre indicatorii importanţi la nivel de program, respectiv cei referitori la gradul de contractare a proiectelor depuse şi la gradul de respingere a cererilor de finanţare. Astfel, contractarea la nivelul regiunii Sud Muntenia este de 54,4% din totalul proiectelor depuse. Din punctul nostru de vedere este un indicator important ce relevă calitatea documentaţiei depuse de beneficiari şi vreau să vă mulţumesc pentru acest lucru. În ceea ce priveşte respingerea aplicaţiilor, Sud Muntenia are cel mai mic procentaj dintre toate regiunile de dezvoltare din România - 32,7%, iar acest lucru reflectă din nou calitatea proiectelor, dar şi calitatea activităţii pe care noi o desfăşurăm în ceea ce priveşte partea de help-desk până la depunerea cererilor de finanţare”, a mai precizat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231