info regio

APR

02

2014

ADR Sud Muntenia a semnat primul contract de finanţare în cadrul Regio pentru infrastructura educaţională din judeţul Călăraşi
În data de 2 aprilie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a semnat primul contract de finanţare în cadrul programului Regio pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale din judeţul Călăraşi. Beneficiarul, Comuna Cuza-Vodă, primeşte, astfel, fonduri nerambursabile pentru proiectul „Consolidarea, reabilitarea şi extinderea Şcolii cu clasele I – VIII, în comuna Cuza-Vodă, judeţul Călăraşi” în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii pentru formarea profesională continuă”.

În cadrul conferinţei de presă, directorul Liviu Muşat a declarat următoarele: „Mă bucură faptul că primul proiect pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din judeţul Călăraşi se semnează la Cuza-Vodă. Pe lângă acesta, în judeţul Călăraşi mai sunt în pregătire alte două aplicaţii - este vorba despre proiectele de la Ştefan cel Mare şi de la Dichiseni, care trebuie să prezinte proiectul tehnic până la jumătatea lunii iulie.

Proiectul, al cărui contract de finanţare îl semnăm astăzi, vine să întregească preocupările administraţiei din Cuza-Vodă pentru creşterea calităţii vieţii în această comună. Sunt convins că în curând se vor concretiza toate proiectele cu impact economic propuse pentru comunitatea locală. Vreau să vă felicit, domnule primar, dar şi pe echipa dumneavoastră pentru această primă jumătate a drumului parcursă, fiindcă semnarea contractului de finanţare este abia prima jumătate a drumului, urmează o jumătate cel puţin la fel de solicitantă, însă, împreună cu colegii mei, vom fi în continuare alături de dumneavoastră, la fel cum suntem faţă de toţi beneficiarii Regio, şi sperăm ca acest proiect să fie finalizat cu succes.

De asemenea, vreau să vă reamintesc că suntem în plin proces de depunere de aplicaţii pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi că aşteptăm cu încredere proiectele până în data de 16 aprilie a.c., data limită pentru cei care doresc să investească în infrastructura de învăţământ.”

Contractul de finanţare semnat în data de 2 aprilie are o valoare totală de 5.878.029,65 lei, el urmând să se implementeze pe o perioadă de 14 luni. Cu fondurile nerambursabile accesate prin programul Regio se vor executa lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere a Şcolii cu clasele I – VIII, astfel: la corpul C1 se vor executa lucrări de reabilitare termică şi de extindere cu o sală de sport şi spaţiile aferente acesteia, iar la corpul C2 se vor realiza lucrări de consolidare a pereţilor şi fundaţiilor. Beneficiarii direcţi ai unităţii de învăţământ reabilitate vor fi cei peste 400 de elevi care vor studia în spaţii adecvate, corespunzător utilate cu echipamente didactice la standarde europene.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231