info regio

MAI

09

2014

Ziua Europei, sărbătorită la ADR Sud Muntenia
In data de 9 mai, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat un eveniment dedicat Zilei Europei, denumit simbolic „Europa în mișcare. Invitaţi pentru a sărbători împreună cu noi Ziua Uniunii Europene au fost elevi din clasele primare de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din municipiul Călăraşi, Şcoala cu clasele I – VIII din comuna Cuza-Vodă şi de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 Modelu.

In deschiderea evenimentului, doamna Mariana Vişan, directorul adjunct al Direcţiei Organism Intermediar POR din cadrul Agenţiei, a urat bun venit micuţilor şi le-a prezentat activităţile festive prin care ne-am propus să marcăm sărbătorirea Zilei Uniunii Europene la sediul nostru din Călăraşi. O scurtă descriere a semnificaţiei celebrării zilei de 9 Mai în toate ţările europene a prezentat doamna Cristina Radu, şefa Serviciului Comunicare, care a vorbit elevilor preşcolari despre această sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa.

Cei 30 de copii, îndrumaţi de către profesorii coordonatori, au „parcurs” un traseu interactiv prin ţările europene pe care le-au vizitat. Ulterior, elevii s-au organizat în câte şase echipe pentru a realiza puzzle-uri ce ilustrează imagini reprezentative din țările Uniunii Europene şi au susţinut un program artistic, cu dansuri tradiţionale şi cântece.

După momentul artistic, micuţii şi cadrele didactice au primit, în semn de apreciere pentru cunoştinţele europene şi implicarea în acest proiect, diplome de participare din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Scopul organizării acestui eveniment l-a reprezentat promovarea în rândul celor mici a unei gândiri europene, precum şi a solidarităţii şi armoniei între statele Uniunii Europene. 9 Mai reprezintă o zi a bucuriei de a fi împreună uniţi într-o mare comunitate din care fac parte cetăţenii Europei, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca „o unitate în diversitate”.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231