info regio

MAI

22

2014

S-au finalizat lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic „Carol I” din Câmpulung, realizate cu fonduri Regio
În data de 22 mai, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, împreună cu directorul adjunct al Direcţiei Organism Intermediar POR, Mariana Vişan, au participat la recepţia lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Consolidare, reabilitare Colegiul Pedagogic Carol I” din municipul Câmpulung.

Unitatea Administrativ-Teritorială Câmpulung Muscel a semnat în luna august 2010 contractul de finanţare pentru care a primit asistenţă nerambursabilă în cadrul programului Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Contractul de finanţare, în valoare totală de 12.137.251,10 lei (valoarea totală eligibilă: 9.793.029,40 lei), s-a derulat pe o perioadă de 46 de luni. Cu ajutorul fondurilor Regio s-au realizat lucrări de reabilitare şi modernizare a unităţii şcolare şi s-au achiziţionat echipamente pentru dezvoltarea infrastructurii IT (20 de table interactive, 20 de kituri videoproiecţie, 20 de calculatoare portabile, 20 de licenţe sistem de operare, 20 de licenţe Office, un software educaţional, 2 laboratoare fonice). Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit asigurarea unor condiţii optime de desfăşurare a actului didactic şi creşterea atractivităţii viitoare a colegiului, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice cu un grad ridicat de calificare, cu scopul de a păstra statutul de instituţie de învăţământ etalon. Colegiul Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel este continuatorul Şcolii Normale înfiinţate în anul 1867, la Bucureşti, sub patronajul regelui Carol I. Clădirea în care funcţionează a fost construită în perioada 1892 - 1895, tot sub patronajul regelui Carol I, care a donat din caseta proprie 12.000 de galbeni la care se adaugă contribuţia autorităţilor locale şi a Ministerului Instrucţiunii Publice. Colegiul „Carol I” este o şcoală românească etalon, fiind prima instituţie de învăţământ din România, care a beneficiat de energie electrică şi de primul cinematograf. De-a lungul anilor, de pe băncile acestei şcoli au ieşit promoţii de absolvenţi bine pregătiţi care au contribuit ulterior la educarea tinerelor generaţii, ca învăţători şi profesori de renume. Durata de implementare a proiectului de consolidare şi reabilitare a Colegiului „Carol I” a fost de 46 de luni.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

 

Sursa video: Clar TV Muscel

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231