info regio

MAI

27

2014

Întâlnirea anuală a membrilor Reţelei REGIO Sud Muntenia
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat în data de 27 mai, la Călăraşi, cea de-a şasea ediţie a Întâlnirii anuale a Rețelei de Informare REGIO Sud Muntenia. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate stadiul de implementare a Programului Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013 la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, precum şi cele mai utile instrumente de comunicare şi promovare a rezultatelor proiectelor finanţate prin Regio. Totodată, cu această ocazie au fost prezentate şi oportunităţile de finanţare din POR 2014 – 2020. Din partea ADR Sud Muntenia, în calitate de coordonator al Reţelei Regio a participat directorul Agenţiei, Liviu Muşat, alături de directorul adjunct Direcţia Organism Intermediar POR, Mariana Vişan, directorul adjunct Direcţia Dezvoltare şi Comunicare, Daniela Traian, şi şef Serviciu Comunicare, Cristina Radu.

În deschiderea evenimentului, Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a menționat că Rețeaua de informare Regio a fost inițiată în anul 2008 și, începând din 2009, anual la sediul Agenției au fost organizate întâlniri ale membrilor rețelei în care au fost discutate oportunități de finanțare și s-au diseminat rezultatele implementării proiectelor depuse la nivelul regiunii Sud Muntenia în cadrul POR 2007 – 2013. Până în prezent, Reţeaua Regio include 90 de membri, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai direcţiilor deconcentrate, ai organizaţiilor non-guvernamentale, ai Organismelor Intermediare, ai camerelor de comerţ, ai instituţiilor academice şi ai asociaţiilor profesionale. În ultimul an au fost transmise peste 100 de informări despre stadiul implementării POR 2007 – 2013, participările la evenimentele la care Agenția a fost partener, precum și despre activitățile de informare și promovare a programului organizate la nivelul ADR Sud Muntenia. În continuare, Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, a mulțumit membrilor rețelei de informare, afirmând: „Apreciez modul în care v-ați implicat în derularea Programului Operațional Regional, în calitate de multiplicatori de informație, dar și de beneficiari de finanțare Regio și îmi exprim speranța ca ultimul trimestru al acestui an să fie orizontul de timp în care vom lansa primele axe din viitorul Program Operațional Regional 2014 – 2020”.

Un alt subiect discutat în cadrul întâlnirii a vizat prezentarea unor exemple de proiecte de succes derulate cu finanţare europeană nerambursabilă în judeţele Argeș (reabilitarea Colegiului Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel și modernizarea podului de pe râul Argeșel din Mioveni), Călărași (proiectele implementate de Primăria Municipiului Călărași – reabilitarea centrului de zi pentru persoane cu handicap și reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe din municipiul Călărași, în calitate de prim beneficiar care a depus proiect în cadrul DMI 1.2 – „Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe”, atât la nivelul regiunii Sud Muntenia cât și la nivel național; cele trei proiecte implementate de Consiliul Județen Călărași în domeniul infrastructurii rutiere și proiectul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Călărași), Giurgiu (cele șapte proiecte implementate cu fonduri Regio în perioada 2007 - 2013) şi Ialomiţa (două proiecte de infrastructură socială – Centrul de îngrijire și asistență din Slobozia și Centrul de recuperare și reabilitare neuro-psihică pentru adulți de la Movila).

În ultima parte a evenimentului destinat membrilor Reţelei Regio s-au purtat discuţii despre Planul de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020, şi a fost prezentată succint prima versiune de lucru a documentului consultativ al Programului Operațional Regional 2014-2020.

Întâlnirea anuală, la care au participat aproximativ 50 de persoane, a fost organizată cu sprijinul Axei prioritare 6 „Asistenţă tehnică”, finanţată din REGIO, aceasta având scopul de a disemina rezultatele implementării Programului Operaţional Regional, precum şi de a facilita un schimb de experienţă între membrii Reţelei de Informare Regio Sud Muntenia.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231