info regio

IUN

18

2014

Sesiunea de informare destinată parlamentarilor din regiunea Sud Muntenia
În data de 17 iunie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a organizat Sesiunea de informare destinată parlamentarilor din regiunea Sud Muntenia. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul central al ADR Sud Muntenia din municipiul Călăraşi.

Scopul organizării acestei întâlniri a fost de a prezenta parlamentarilor stadiul implementării Programului Operaţional Regional în judeţele regiunii Sud Muntenia, precum şi a rezultatelor proiectelor finanţate cu asistenţă nerambursabilă europeană în perioada 2007 - 2013. La nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, până la începutul lunii iunie, au fost depuse 1.414 proiecte, prin care au fost solicitate fonduri nerambursabile în cadrul programului Regio în valoare de peste 6 miliarde de lei. Dintre acestea, 433 de cereri au fost respinse, iar 564 au fost contractate, valoarea totală a finanţării solicitate fiind de aproximativ 3,2 miliarde de lei.

În cadrul întâlnirii, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, a oferit detalii despre programul Regio şi despre modul cum a decurs implementarea acestuia la nivelul regiunii noastre, declarând următoarele: „La nivel naţional şi regional, Regio îşi menține statutul de cel mai performant Program Operațional din România, cu cea mai bună rată de utilizare a fondurilor şi de respectare a indicatorilor. Beneficiarii au fost mulţumiţi de colaborarea cu noi şi cu Autoritatea de Management şi împărtăşim un sentiment al parteneriatului, precum şi o înţelegere a faptului că toate părţile interesate îşi doresc ca programul să fie un succes. O mare parte din reuşita acestui program este dată şi de factorul uman, şi aici am în vedere colaborarea ce a existat la toate nivelurile: central, regional, local. Faptul că s-a lucrat într-o legătură strânsă cu beneficiarii, că a existat o continuitate a specialiştilor implicaţi în implementarea proiectelor este cheia rezultatelor bune din acest program.”

În acelaşi context, întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a aborda tema privind procesul de planificare pentru următoarea perioadă de programare, fiind prezentate structura Planului de Dezvoltare Regională 2014 – 2020, precum şi prioritățile de investiții descrise în draftul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, document consultativ publicat de Autoritatea de Management pentru POR în luna martie a.c..

Sesiunea interactivă a antrenat participanții într-o discuţie privind priorităţile de investiţii în regiunea Sud Muntenia şi corelarea nevoilor identificate cu obiectivele tematice atât de la nivel european, cât şi naţional.

Evenimentul, la care au participat parlamentarii din regiunea Sud Muntenia, a fost organizat cu sprijinul Axei prioritare 6 „Asistenţă tehnică”, finanţată din REGIO, acesta având scopul de a disemina rezultatele implementării Programului Operaţional Regional în Sud Muntenia.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231