info regio

AUG

20

2014

Regio sprijină dezvoltarea sistemului educaţional din judeţul Argeş
În data de 20 august, la Piteşti s-au semnat două noi contracte pentru proiecte ce vizează reabilitarea şi consolidarea infrastructurii educaţionale din judeţul Argeş, care vor fi realizate cu finanţare nerambursabilă în cadrul programului Regio 2007 - 2013. La eveniment au participat vicepremierul Liviu Nicolae Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Argeş.

Contractele semnate în a doua jumătate a lunii august sunt finanţate în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Astfel, parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Pitești şi Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” este beneficiarul proiectului „Reabilitare şi consolidare Colegiul Naţional <<I.C. Brătianu>>”, iar Unitatea Administrativ-Teritorială Cepari este beneficiara proiectului  „Consolidare și reabilitare Școala cu clasele I – IV sat Cepari Ungureni, comuna Cepari, județul Argeș”. Valoarea totală a contractelor de finanţare este de 6.746.982,88 lei, din care asistenţa nerambursabilă solicitată este de 6.053.443,66 lei.

Implementarea acestora vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de învăţământ primar şi liceal, prin asigurarea unui proces educaţional la standarde europene în municipiul Piteşti şi în comuna argeşeană Cepari. Astfel, se vor executa lucrări de reabilitare, consolidare şi dotare la unităţile şcolare vizate, ce vor deservi, la sfârşitul perioadei de implementare a celor două proiecte, un număr de 1.230 de elevi din localităţile Piteşti şi Cepari.

Contractul de finanţare pentru reabilitarea Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti este primul care primeşte asistenţă financiară nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte Regio deschis în luna martie a.c., lansat în urma realocării de fonduri în cadrul acestui program, conform Deciziei Comisiei C(2013)/9772 finale din 19.12.2013.

În ceea ce priveşte proiectul ce vizează şcoala primară din comuna Cepari, care a fost depus în anul 2009 şi s-a aflat până în prezent pe lista de rezervă, acesta a primit finanţare nerambursabilă Regio în urma economiilor înregistrate în cadrul Domeniului major de intervenţie 3.4.

 La nivelul judeţului Argeş, în cadrul celor două apeluri deschise în cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, au fost depuse 65 de cereri de finanţare, până în prezent fiind semnate 27 de contracte, ce au o valoare totală de aproximativ 80 de milioane de lei.

 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231