info regio

AUG

25

2014

S-a publicat varianta oficială a POR 2014 – 2020, transmisă Comisiei Europene spre aprobare
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional (POR), a publicat pe site-ul www.adrmuntenia.ro varianta oficială a POR 2014 - 2020, transmisă Comisiei Europene de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în data de 25 august a.c..
POR 2014 - 2020 s-a construit pe o abordare de jos în sus și de sus în jos, în cadru partenerial larg, priorităţile de dezvoltare ale Programului, având la bază nevoile comune de dezvoltare ale regiunilor, identificate în Planurile de Dezvoltare Regională. Programul se adresează atât regiunilor sau zonelor mai sărace ale ţării, în scopul recuperării decalajelor de dezvoltare, cât și regiunilor mai dezvoltate, pentru a le valorifica potențialul competitiv, într-o măsură cât mai mare.
În perioada de programare 2014 - 2020, Programului Operațional Regional îi sunt alocate aproximativ 7,9 miliarde de euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, respectiv circa 1,2 miliarde de euro contribuția națională, asigurată din fonduri publice naţionale (buget de stat, bugete locale). Pentru atingerea obiectivului general POR 2014 - 2020, alocarea fondurilor se va realiza diferenţiat, în funcţie de nivelul de dezvoltare al regiunilor. Bucureşti-Ilfov, regiunea mai dezvoltată, va beneficia de o alocare fixă, în timp ce celelalte şapte regiuni de dezvoltare din România, ce fac parte din categoria regiunilor mai slab dezvoltate, vor beneficia de o alocare financiară orientativă în funcţie de nivelul populaţiei şi suprafaţa acestora.
Documentul poate fi consultat pe website-ul Agenţiei, secţiunea Planificare regională şi parteneriate > Programul Operaţional Regional, link:http://www.adrmuntenia.ro/static/832/programul-operational-regional-2014--2020.html.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231