info regio

SEP

05

2014

Infrastructura educaţională din judeţul Dâmboviţa, modernizată cu finanţare Regio
În data de 5 septembrie, la Târgovişte s-au semnat două noi contracte de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al Domeniului major de intervenţie 3.4, deschis în luna martie a.c., în urma realocării de fonduri în cadrul programului Regio. Semnatarii celor două contracte au fost vicepremierul Liviu Dragnea, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi beneficiarii celor două proiecte – primarul comunei Voineşti, Gabriel Sandu, şi primarul comunei Gura Şuţii, Constantin Dinu.

Cele două proiecte se vor implementa în judeţul Dâmboviţa cu sprijin financiar Regio, în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

În comuna Voineşti se va reabilita şi dota Grupul Şcolar Agricol, cu scopul de a asigura un proces educaţional în profilul tehnic-agricol şi agromontan la standarde europene şi de a creşte participarea populaţiei şcolare la procesul educaţional în această unitate de învăţământ. Proiectul „Reabilitare Grup Şcolar Agricol Voineşti”, al cărui beneficiar este Unitatea Administrativ-Teritorială Voineşti, are o valoare totală de 1.007.683,23 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 647.021,45 lei, 549.968,23 lei reprezentând fonduri FEDR şi 84.112,79 lei fiind fonduri provenite de la bugetul naţional. Prin acest proiect vor fi continuate lucrările de reabilitare şi modernizare a Grupului şcolar, instalaţii termice, sanitare şi electrice, precum şi amenajarea incintei.

Condiţiile naturale favorabile şi prezenţa Staţiunii Experimentale Pomicole Voineşti, singura la ora actuală în întreaga arie a dealurilor subcarpatice din Muntenia şi Oltenia, îi conferă unităţii şcolare un plus de originalitate. Absolvenţii Grupului Şcolar Agricol de la Voineşti sunt specializaţi în viticultură, pomicultură, legumicultură, precum şi în alte domenii tehnice.

Cel de-al doilea proiect - „Modernizare Şcoală clasele I-VIII, sat Gura Șuții” vizează asigurarea accesului la învăţământ de calitate pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial. Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil Regio va fi reabilitată arhitectural şi funcţional construcţia actuală a unităţii de învăţământ, ce deserveşte un număr de peste 320 de elevi. Contractul de finanţare are o valoare totală de 729.602,97 lei, din care 585.521,09 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR: 497.692,93 lei; fonduri de la bugetul naţional: 76.117,74 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului: 11.710,42 lei), iar durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în cadrul celor două apeluri deschise pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, în cadrul programului Regio, au fost depuse în total 36 de cereri de finanţare, până în prezent fiind semnate 27 de contracte, ce au o valoare totală de peste 162 milioane de lei.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231