info regio

SEP

18

2014

Cu ajutorul fondurilor Regio, judeţul Ialomiţa are un nou centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi
În data de 18 septembrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la ceremonia de deschidere a Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihică pentru adulți din comuna ialomiţeană Movila. Centrul a fost creat în cadrul proiectului „Înfiinţarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică pentru Adulţi Movila”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, al cărui beneficiar este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.833.060,02 lei, din care 2.927.088 de lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR - 2.488.024,80 lei; fonduri de la bugetul naţional - 380.521,44 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului - 58.541,76 lei).

Prin acest proiect s-a urmărit creşterea calităţii infrastructurii sociale din judeţul Ialomiţa, prin înfiinţarea Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihică pentru adulţi în localitatea Movila. Totodată, contractul finanţat cu fonduri Regio a vizat creşterea calităţii serviciilor sociale oferite în centru şi prevenirea situaţiilor generatoare de marginalizare şi excluziune socială.

Serviciile Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihică pentru adulți din Movila se adresează persoanelor cu handicap neuropsihic, atât din comunitate, cât şi celor găzduite în prezent în alte servicii de tip rezidenţial subordonate DGASPC Ialomiţa. Aici, peste 40 de persoane cu dizabilităţi beneficiază de asistenţă medicală şi îngrijire, recuperare şi reabilitare, consiliere psihologică şi socială, socializare, ergoterapie şi terapie ocupaţională.

La nivelul judeţului Ialomiţa, în cadrul Domeniului major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale” al programului Regio au fost depuse şase proiecte, din care au fost semnate patru contracte de finanţare, ce au o valoare totală de peste 10,2 milioane de lei, din care peste 7,7 milioane de lei reprezintă valoarea nerambursabilă solicitată de către beneficiari.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php:231 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/regio.adrmuntenia.ro/index.php on line 231